5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalParcarile Craiovei, in plopi

Parcarile Craiovei, in plopi

Pe bulevardul Nicolae Titulescu din Craiova au inceput, de ieri, sa cada plopii, pentru a lasa loc parcarilor. Taierile se fac insa in baza unui proiect ce nu a primit avizele unor furnizori de utilitati.


Plopii de pe bulevardul Nicolae Titulescu, din Craiova, au fost condamnati inca de anul trecut, când municipalitatea a desenat o noua artera de circulatie, cu benzi suplimentare la intersectii si cu câteva sute de locuri de parcare pe margini, dupa modelul patentat pe Calea Bucuresti. Proiectul nu a putut fi pus in aplicare din cauza ca nu primise avizele tuturor furnizorilor de utilitati, asa cum prevede legea, dupa cum a declarat la inceputul anului primarul Craiovei, Antonie Solomon, care i-a numit pe „indaratnici“ „sabotorii Baniei“. Nici la aceasta ora administratia nu are negru pe alb acceptul total al unor proprietari de retele, insa Solomon n-a mai asteptat nici un semn de reconciliere si a dispus sa inceapa taierea plopilor, ordin dus la indeplinire de Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL). Ieri, Solomon a spus ca va transforma bulevardul Nicolae Titulescu cu orice pret, mai ales ca a avut zilele trecute o intâlnire cu furnizorii de utilitati. „Mi-au promis ca isi vor muta retelele care ar putea fi afectate de proiect. Eu cred ca acum s-au mai linistit. Pâna acum au venit cu tot felul de scuze: ca planurile noastre nu coincid cu ale lor, ca nu si-au inclus bani in bugete pentru modificari etc.“, s-a aratat increzator primarul Craiovei. Reprezentantii a doua dintre unitatile distribuitoare, Electrica SA, Centrul Municipal de Exploatare, si Distrigaz Sud SA, sucursala Craiova, au confirmat ca municipalitatea le-a solicitat acceptul pentru interventia pe bulevardul Nicolae Titulescu, pe care l-au dat „cu conditii“ sau „destul de complet“.


Proiect-fantoma


Despre câte parcari vor fi construite si la cât se cifreaza investitia de pe bulevardul Nicolae Titulescu, tacere. Documentatia care sta la baza defrisarii si a viitoarelor lucrari exista, dupa cum sustin multi functionari publici si directori implicati, insa nimeni nu stie exact ce cuprinde. Fostul director al RAADPFL, Ilie Badescu, in functie pâna la inceputul acestui an, se jura ca are proiectul pe birou, dar nu ni-l poate arata fiindca e in concediu. „Proiectul este de anul trecut la regie, imi amintesc ca se arata clar acolo si care plopi trebuie taiati. Despre sume nu ma intrebati pe mine“, a spus Badescu. Sefa Serviciului investitii, tot pâna la inceputul acestui an, dar in functie pe vremea intocmirii proiectelor, Sabina Dumitru, isi aduce si ea aminte ca actele sunt facute, dar nu cunoaste cifrele. „Stiu ca a fost un proiect, dar nu se afla in subordinea mea“, a declarat Sabina Dumitru. Directorul Directiei tehnice, Adriana Motocu, are aceeasi idee despre proiectul bulevardului Nicolae Titulescu, ca si majoritatea celorlalti directori, consilieri sau inspectori municipali contactati. Directorul adjunct al noii Directii de investitii si integrare europeana, Sever Bordu, despre care toti colegii spun ca se ocupa de proiectul bulevardului Nicolae Titulescu, nu a raspuns la telefon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII