10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPamânt lipsa pentru tineri

Pamânt lipsa pentru tineri

Administratia locala va fi nevoita sa ia in serios aplicarea Legii nr. 15/2003 si sa demonstreze ca este interesata de acordarea de terenuri tinerilor intre 18 ani si 35 de ani. De aproximativ trei ani, edilii sustin ca nu gasesc nici o palma de pamânt pe care s-o atribuie craiovenilor. In apararea lor, reprezentantii municipalitatii au declarat ca situatia terenurilor este incerta deoarece procedura restituirii nu a fost finalizata.


In urma cu doi ani, edilii au reusit sa gaseasca un teren liber, in cartierul Izvorul Rece, insa, aflând cât ii costa aducerea utilitatilor, au abandonat imediat ideea. De la acea data si pâna in prezent, sperând inca intr-un miracol, zeci de tineri si-au depus dosarele la primarie. Procedura a fost insa repede abandonata din cauza birocratiei.


Pentru a veni in sprijinul tinerilor, reprezentantii guvernului au cerut deja o lista clara a terenurilor libere care exista in fiecare oras. Astfel, si functionarii craioveni se vor vedea nevoiti sa ia la puricat domeniul public, poate vor da peste câtiva metri de pâmânt nerevendicat sau neocupat.


„Vom relua procedura, insa nu stim daca de data asta vom avea succes. Am fi aplicat mai demult legea daca am fi gasit terenuri care sa se preteze la construirea de locuinte, insa avem mari probleme la acest capitol. Angajatii primariei isi vor face insa treaba si vor relua inventarierile“, a declarat viceprimarul Craiovei, Sorin Iordache.


Potrivit Legii nr. 15/2003, primariile sunt obligate sa acorde tinerilor intre 18 ani si 35 de ani, in limita posibilitatilor, câte o parcela de 250 m, pe care in decurs de un an sunt obligati sa-si ridice o locuinta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS