12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBoerica vrea eliberarea Jaguarului din garaj

Boerica vrea eliberarea Jaguarului din garaj

Afaceristul craiovean Genica Boerica a oferit flori ieri, prin intermediul aparatorilor sai, judecatorului si procurorului care se ocupa de dosarul in care este acuzat pentru spalare de bani. El a solicitat instantei inlocuirea interdictiei de a parasi Craiova cu interdictia de a parasi tara si ridicarea sigiliilor de pe trei autoturisme, pentru consolidarea garajului in care se afla ele.


Avocata lui Genica Boerica, Alice Draghici, a invocat, printre alte argumente aduse in favoarea ridicarii interdictiei de parasire a Craiovei, integrarea României in Uniunea Europeana. Potrivit NewsIn, avocata a explicat instantei ca omul de afaceri craiovean este actionar majoritar la o societate comerciala din Drobeta Turnu Severin, care are ca obiect de activitate industrializarea laptelui si care trebuie adusa la standarde europene. „Dati-i posibilitatea de a duce o viata normala. Bunul mers al judecatii nu poate fi afectat daca Genica Boerica se deplaseaza prin tara“, a declarat Alice Draghici. Boerica a spus, la rândul sau, ca nu poate moderniza societatea din Turnu Severin decât personal, iar fabrica trebuie europenizata pentru a nu fi inchisa. „Societatea are aproximativ 500 de salariati si nu exista alt actionar, eu sunt actionarul majoritar, deci ori ma duc acolo, ori cei 500 de salariati pleaca acasa“, a spus Genica Boerica.


Cade garajul pe limuzine


Aparatoarea afaceristului craiovean a mai cerut instantei desigilarea a doua autoturisme pe care anchetatorii au pus sechestru pentru a putea recupera prejudiciile la incheierea procesului. Autovehiculele apartin lui Genica Boerica si fiicei sale si ar trebui desigilate, a spus avocata, pentru ca Boerica sa poata consolida si renova garajul in care acestea se afla. Autoturismele Jaguar si BMW ale lui Boerica se afla de trei ani sub sechestru, impreuna cu Volkswagenul Golf al fiicei omului de afaceri, intr-un garaj, care „sta sa cada pe ele“, cum s-a exprimat avocata. Aparatorul lui Boerica a asigurat instanta ca nu cere ridicarea sechestrului de pe autoturisme, ci doar desigilarea temporara, pentru ca masinile sa poata fi scoase din garaj, sa li se puna cauciucuri noi, iar garajul sa poata fi renovat. „Inculpatul nu va dispune de ele, doar le va conserva“, a asigurat-o pe judecatoare Alice Draghici. Reprezentanta Ministerului Public s-a opus solicitarilor formulate de avocata lui Genica Boerica si a explicat ca o masura preventiva poate fi inlocuita cu alta, daca temeiurile care au stat la baza luarii masurii s-au schimbat. „Nu este de ajuns faptul ca Boerica este actionar la o societate comerciala, pentru ca masurile preventive sa se amelioreze“, a spus ea, si a declarat ca, din informatiile Parchetului, societatea este oricum una falimentara.


Nu are loc in spital


Genica Boerica a mai cerut ieri instantei sa i se permita sa vina in Bucuresti pentru a se trata, fara a mai fi nevoie de aprobarea magistratilor, deoarece in spitale paturile sunt putine si deseori internarea lui este reprogramata pentru o alta zi. Afaceristul craiovean a fost arestat in 4 octombrie 2004 si condamnat la opt ani de inchisoare, in 29 noiembrie 2005, pentru savârsirea infractiunilor de spalare de bani, fals in declaratii, si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Curtea de Apel Bucuresti a decis rejudecarea acestui dosar, dupa ce magistratii au atras atentia ca nu au fost realizate mai multe expertize financiar-contabile. Arestat preventiv, Genica Boerica a fost pus in libertate, in 24 august 2006, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis inlocuirea acestei masuri cu interdictia de a parasi localitatea. Instanta de judecata a dispus trimiterea a doua adrese catre Autoritatea pentru Straini, pentru ca institutia sa comunice Tribunalului adresele din strainatate unde pot fi citati inculpatii Nail Abdel Mjid A Al Switi si Honar Sood Monfared Mostafa, pentru care procedura de citare nu a fost indeplinita.


Cota de lapte


La SC INDUSTRIALIZAREA LAPTELUI SA Drobeta Turnu Severin, judetul Mehedinti (J.25/8/13.02.1991, CUI 12 1605785), Genica Boerica detine o cota de participare de 79,6466%; (capitalul subscris si varsat integral pentru intreaga societate este de 3.837.925.000 de lei).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS