6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimavara rupe gratii

Primavara rupe gratii

Se stie ca luna martie este a femeilor. Desigur ca aceasta nu poate fi scoasa din calendar nici macar pentru acele doamne private pentru o vreme de libertate, care, si in acest an, au avut parte de surprize frumoase si emotionante.


Serviciul Interventie Psihosociala din cadrul Penitenciarului de Maxima Siguranta Craiova a organizat o serie de activitati specifice acestei perioade, destinate femeilor private de libertate.


„Aceste actiuni initiate de unitatea noastra an de an sunt menite sa sensibilizeze doamnele aflate departe de familii, de copii, sa le creeze o atmosfera de sarbatoare“, a spus insp. Raluca Tirca, directoare adjuncta in cadrul PMS. „Inca din februarie, persoanele private de libertate au inceput sa confectioneze martisoare, care au fost apoi expuse, incepând cu 1 Martie, in cadrul sectiei de detinere femei“.


Alaturi de decorul realizat de ele, detinutele au avut parte si de câteva surprize. Pe 1 Martie, acestea au primit simbolurile primaverii atât de la copiii din Penitenciarul de Minori si Tineri Craiova, cât si de la colegii lor din PRMS. Luni, 5 martie, 11 femei private de libertate au fost insotite intr-o vizita extrem de emotionanta la Gradinita nr. 45 din Craiovita Noua. Spectacolul prezentat oaspetelor, precum si florile si felicitarile de la sfârsit au induiosat peste masura sufletele nefericite din penitenciar. Desigur ca nici data de 8 Martie nu va fi uitata: in aceasta zi, minori si tineri de la PMT Craiova vor sustine un spectacol special si vor asista, la rândul lor, la spectacolul organizat de detinutele din cadrul PRMS.


„Aceste activitati au adus motive de bucurie si emotie femeilor aflate in custodia PRMS Craiova si le-au facut sa uite, pentru moment, de privarea de libertate. Tot in aceasta perioada, 1-8 Martie, are loc o expozitie de materiale biografice in clubul unitatii, intitulata «Femei celebre» si care are in principal un rol educativ, oferind detinutelor modele de urmat din istorie, stiinta, arta, literatura si sport“, a adaugat insp. Tirca Raluca.


Spectacol la PMT


PMT Craiova a organizat ieri un spectacol deosebit: un grup de tineri si minori a sustinut un program de cântece si poezii, in fata a 30 de mame de detinuti, invitate special pentru aceasta ocazie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS