13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCorala Academica a sustinut un concert de Ziua Femeii

Corala Academica a sustinut un concert de Ziua Femeii

Corala Academica a Filarmonicii „Oltenia“, sub bagheta dirijorului Mirel Azamfirei, a sustinut un concert dedicat „Zilei Internationale a Femeii“, ieri seara, in Sala Liceului de Arta „Marin Sorescu“. La pian, Corina Stanescu, iar la percutie: Marian Uta, Daniel Wesmas si Sorin Saceanu. Programul muzical a continut lucrari celebre, precum: „O, Fortuna“ (din cantata profana „Carmina Burana“), de C. Orff; Corul „Denn die Herrlichkeit Gottes des Herrn“ din oratoriul „Messias“, HWV 56, de G.Fr. Händel; „Ave verum corpus“, de W.A. Mozart; „Matona mia cara“, de O. Di Lasso; „Cantique de Jean Racine, op. 11“, de G. Fauré; „Dansuri polovtiene“ din opera „Cneazul Igor“, de A. Borodin; „Camara Ta“, de I.D. Chirescu; „Lacul“, de S. Pautza; „Câtec de jale“, de A. Racu; „Mi-a zis tata sa ma-nsor“, de M. Bârca; „Pastorita“, de M. Negrea; „Floare-albastra“, de V. Spatarelu (solisti: Olga Sain – soprana, Florin Neagoie – bas) si doua colinde hunedorene de N. Boboc (solista: Andreea Suchici).


Dirijorul Mirel Azamfirei are 37 de ani, iar pregatirea muzicala si-a finalizat-o in cadrul Universitatii de Arte „George Enescu“, specializarea Dirijat de cor academic. Manifestând interes pentru aprofundarea teoretica si practica a artei dirijorale, acesta a participat la numeroase stagii de perfectionare in tara si in strainatate. In perioada 1992 – 2001, Mirel Azamfirei a intreprins turnee de concerte in centre culturale importante din Polonia, Franta, Spania, Italia, Olanda si Germania, iar intre anii 2001 – 2002 a detinut functia de maestru de cor al Corului Teatrului Muzical „Nae Leonard“ din Galati. In prezent, in urma unui concurs, acesta detine postul de dirijor al Coralei Academice a Filarmonicii „Oltenia“, alaturi de maestrul Alexandru Racu.


Corala Academica a Filarmonicii „Oltenia“ din Craiova, unul dintre cele mai valoroase colective artistice de acest gen din tara, cunoscuta in tarile Uniunii Europene, a fost creata in anul 1953. Repertoriul coralei cuprinde cele mai reprezentative compozitii ale artei renascentiste, baroce, clasice, romantice si contemporane. Repertoriul este intr-adevar fabulos, intrucât contine peste o mie de lucrari. Activitatea corului vizeaza doua dimensiuni importante: concerte corale a cappella si concerte vocal-simfonice. In concerte a cappella sunt prezentate lucrari din toate epocile si stilurile de creatie, cu o diversitate si dificultate tehnica specifica ansamblurilor profesioniste de prima linie. In cadrul concertelor vocal-simfonice se regasesc capodopere ale literaturii muzicale universale si românesti: pasiuni, misse, requiem-uri, oratorii, cantate etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU