14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProfesorii doljeni fug de functii

Profesorii doljeni fug de functii

Cu toate ca numarul de candidati inscrisi la concursul pentru directori depaseste numarul posturilor vacante, in Dolj sunt si unitati scolare pe care nu vrea sa le conduca nimeni. Peste 100 de candidati si-au depus dosarele pentru concursul de ocupare a celor 85 de posturi vacante de director, din 12-16 martie.


Concurenta mare este pentru scaunul de director de la Gradinita cu program prelungit „Pinocchio“, Gradinita cu program prelungit nr. 31, Gradinita cu program prelungit nr. 37, Gradinita cu program prelungit nr. 53, Scoala nr. 23 din Craiova, Scoala Cioroiasi, Scoala Terpezita, Scoala nr. 2 Calafat, Scoala Orodel, iar directorii adjuncti se bat pentru Scoala nr. 36 din Craiova, Colegiul National Economic „Gheorghe Chitu“ si Grupul Scolar Melinesti.


Sunt insa si scoli unde nu s-a inscris nimeni. Astfel, Scolile generale din Grecesti, Macesu de Jos sau Negoi vor fi conduse pâna la organizarea unui nou concurs tot de un director interimar. „Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Dolj va decide cine va asigura interimatul in aceste scoli. Poate fi acelasi director interimar care este in prezent sau poate fi numita alta persoana“, a explicat Cerasela Cremene, purtatoare de cuvânt a ISJ Dolj.


Concurs si pentru posturile de inspector


Tot in luna martie va avea loc si concursul pentru ocuparea posturilor vacante de inspector scolar, candidatii putându-se inscrie pâna pe 9 martie. „Sunt sase posturi cu norma intreaga, doua de inspector de managementul resuselor umane, doua de management educational si evaluare institutionala, un post pentru inspector de româna si unul pentru inspector de franceza. Mai sunt patru posturi cu jumatate de norma pentru istorie, religie, chimie si fizica. Concursul va avea loc intre 26 si 30 martie“, a precizat Cerasela Cremene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS