24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalJandarmi atacati de braconieri

Jandarmi atacati de braconieri

Patru indivizi depistati de jandarmi la braconaj piscicol i-au atacat pe oamenii legii, apoi au fugit, nu inainte de a-l lovi cu sapa in cap pe un subofiter.


Comuna doljeana Bistret, „raiul“ braconierilor de peste, a fost impânzita de jandarmi, dupa ce un coleg de-al lor a fost atacat si ranit grav de un grup de indivizi prinsi in flagrant. Agresorii au reusit sa scape cu fuga in padure, insa jandarmii sunt decisi sa nu inceteze cercetarile pâna nu ii vor prinde.


Subofiter lovit cu sapa in cap


Luni, la ora 10.00, un echipaj format din cinci subofiteri ai Gruparii Mobile de Jandarmi Craiova a plecat in patrulare pe raza localitatii Bistret, intr-o misiune ce viza combaterea braconajului piscicol. Trei dintre jandarmi au observat o caruta care se indrepta pe dig catre comuna. Au oprit caruta, observând ca era plina cu peste si plase de pescuit, si le-au solicitat celor patru barbati care se aflau in atelaj sa se legitimeze. Unul dintre ei insa a smucit haturile cailor, incercând sa scape cu fuga. In acelasi timp, altul a luat o sapa din caruta si l-a lovit cu ea in cap pe un subofiter de jandarmi. Desi ranit, subofiterul a scos pistolul, i-a somat verbal pe braconieri, apoi a tras un foc in aer. N-a apucat sa mai traga asupra lor, pierzându-si cunostinta. Colegii lui, care scosesera si ei pistoalele, au preferat sa-l ajute pe jandarmul ranit. L-au urcat in masina si l-au condus la dispensarul din localitate, iar de acolo subofiterul a fost transportat cu o ambulanta la Spitalul de Urgenta din Craiova. Jandarmul se afla acum in afara oricarui pericol si a ramas internat sub supraveghere medicala.


Infractori aparati cu furci si topoare


Colegii jandarmului ranit s-au intors sa-i caute pe agresori, mai ales ca au gasit plasele de pescuit si circa 80 kg de peste golite din caruta de ocupantii acesteia. Cei patru braconieri se refugiasera insa intr-o curte, pazita de vreo 15-20 de indivizi inarmati cu furci si topoare, care au intâmpinat cu injuraturi si amenintari echipajul de jandarmi. Fortati de imprejurari, jandarmii au chemat intariri de la Craiova. Zeci de jandarmi si politisti s-au deplasat luni dupa-amiaza la Bistret pentru a-i prinde pe braconierii care, intre timp, se refugiasera intr-o padure de lânga localitate, in speranta ca acolo nu vor fi gasiti de oamenii legii. Au scotocit padurea pâna la lasarea intunericului, iar ieri au reluat cautarile. „Nu ne vom opri pâna nu-i vom prinde si preda pe cei patru autoritatilor competente sa solutioneze acest caz“, a declarat sublocotenentul Cosmin Mirea, ofiterul de relatii publice al Gruparii Mobile de Jandarmi Craiova.


Cercetari pentru ultraj prin violenta


Cei patru suspecti cautati de jandarmi si politisti sunt Dumitru Miu, zis Buza, de 23 de ani, Tuia Mihaiu, zis Mures, de 27 de ani, Tanase Bimbai, zis Mugure, de 38 de ani, si Mugurel Bimbai, zis Melcu, de 24 de ani, toti din Bistret. Acestia vor fi trasi la raspundere pentru braconaj piscicol si ultraj prin violenta impotriva unui jandarm aflat in exercitiul functiunii. „In momentul in care vom primi dosarul de la Jandarmerie, urmeaza sa demaram cercetarile pentru infractiunile de ultraj prin violenta si pescuit ilegal“, a declarat procurorul Madalin Stanciu, purtatorul de cuvânt al Parchetului de pe lânga Judecatoria Bailesti.


Intre timp, Gruparea Mobila de Jandarmi Craiova a marit efectivele de jandarmi care desfasoara misiuni la Bistret pentru combaterea braconajului piscicol. „Vom mentine aceste efective marite pâna la eliminarea acestui fenomen din zona respectiva“, a mentionat sublocotenentul Mirea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII