11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTata si fiu, sub influenta alcoolului la volan

Tata si fiu, sub influenta alcoolului la volan

Politistii Serviciului Rutier Orsova au inregistrat un record in ceea ce priveste soferii gasiti la volan sub influenta alcoolului. Aflati in misiune, acestia au observat o Dacie la volanului careia se afla un tânar suspectat ca nu ar avea permis de conducere. „Lucratorii formatiunii Politiei Rutiere Orsova impreuna cu agentii Postului de Politie Eselnita au depistat in trafic, pe strada Teilor din comuna Eselnita, un minor de 17 ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism Dacia sub influenta bauturilor alcoolice si fara a poseda permis de conducere“, a declarat Karin Sica, purtator de cuvânt la IPJ Mehedinti. In urma testarii cu aparatul etilotest, a rezultat o concentratie de 0,60 mg/l alcool pur in aerul expirat. Tânarul a fost condus la Spitalul Municipal Orsova in vederea recoltarii de probe biologice pentru a se stabili alcoolemia, dar acesta a refuzat recoltarea.


La doar doua ore, aceleasi efective l-au depistat in trafic, pe str. Duzilor tot din comuna Eselnita, pe Ion C., de 43 de ani, tatal minorului. Conducea acelasi autoturism, si el aflându-se sub influenta bauturilor alcoolice. In urma testarii cu aparatul etilotest a rezultat o concentratie de 0,70 mg/l alcool pur in aerul expirat. „Ion C. a fost condus la Spitalul Municipal Orsova in vederea recoltarii de probe biologice pentru a se stabili alcoolemia, dar si acesta, la fel ca fiul sau, a refuzat recoltarea“, a mai declarat Karin Sica.


Celor doi li s-au intocmit acte premergatoare sub aspectul savârsirii infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis de conducere si refuz de recoltare a probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS