3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDe ce au esuat zborurile catre Bucuresti

De ce au esuat zborurile catre Bucuresti

Lucrurile facute in graba sfârsesc de cele mai multe ori prost. Un exemplu elocvent este cursa aeriana Tarom pe ruta Bucuresti – Craiova si retur infiintata la cererea mai multor parlamentari din Dolj care si-au dat seama ulterior ca nu le convine orarul, desi initial fusesera de acord cu el.


Parlamentarii din Dolj incearca sa dreaga busuiocul si sa ridice de la sol avionul Tarom de pe Aeroportul International Craiova care nu a efectuat pâna in prezent nici o cursa. Directorul aeroportului, Mircea Dumitru, a declarat ieri ca alesii din parlament l-au interpelat pe ministrul transporturilor, Radu Berceanu, caruia i-au cerut sa modifice orarul de zbor care ii dezavantajeaza, desi initial au fost de acord cu el. „Ministrul a fost incântat de ideea cu schimbarea orelor de zbor. Este clar ca actualul orar nu avantajeaza pe nimeni. Craiovenii nu au ce face in Bucuresti dupa ce aterizeaza, deoarece nu se sincronizeaza cu zborurile catre exterior de pe aeroporturile din Capitala“, a spus Dumitru. Mingea este acum in terenul celor de la Tarom, singurii care pot modifica orele de zbor.


Concurenta ar putea inviora cursa


Alta cauza care a dus la esecul zborurilor catre Bucuresti a fost dezinteresul companiei Tarom pentru propria cursa. „Am impresia ca toti cei de la Tarom nu sunt foarte incântati de infiintarea acestei curse“, a precizat directorul Aeroportului din Craiova.


Coincidenta sau nu, orarul solicitat de parlamentari se suprapune cu orele la care Tarom are liber un avion pentru cursa de la Craiova. Dupa o luna de la lansare, s-a dovedit ca alesii au facut o alegere gresita. Mircea Dumitru spera ca venirea companiei Carpat Air in Craiova la sfârsitul acestei luni sa stimuleze Tarom sa dea atentie si zborurilor din Banie. „Daca vine Carpat Air, poate si cei de la Tarom se vor agita mai mult pentru aceasta cursa. E vorba de competitie pâna la urma, iar pe cursele externe, Tarom se adreseaza aceluiasi segment de clienti ca si Carpat Air“, a adaugat directorul Aeroportului Craiova.


Cu doua ore mai devreme


Daca Tarom va fi de acord, orele de zbor vor fi devansate cu doua ore. Asta inseamna ca acelora care aleg sa plece din Craiova cu avionul le ramân la dispozitie 50 de minute pentru a se imbarca pentru cursa catre destinatiile externe. In prezent, avionul de luni ar trebui sa plece din Craiova la 10.10 si sa ajunga la Otopeni la 10.50, iar cel de joi sa plece la 14.35 si sa ajunga la Otopeni la ora 15.15.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS