17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCentrale termice cu voia judecatorului

Centrale termice cu voia judecatorului

Multi craioveni care doresc sa-si instaleze centrale termice de apartament ramân cu buza umflata dupa ce proprietarul retelei de alimentare cu gaz din scara blocului le cere sume exorbitante. Distrigaz Sud nu intervine pâna ce solicitantul nu obtine acceptul proprietarului, eventual in instanta.


Procedura de autorizare a amplasarii unei centrale termice in apartament, daca reteaua de alimentare cu gaz metan pentru astfel de instalatii este deja construita, la cererea altui locatar, intepeneste din ce in ce mai des la momentul acceptului proprietarului conductei, numit in contracte investitor initial.


Distrigaz Sud, sucursala Craiova, executa, de pilda, o astfel de retea pe o scara de bloc la cererea unui locatar de la etajul IV, care suporta si costul integral al lucrarii, nemaiexistând la data executiei alte cereri de bransare a unei centrale termice la nivelurile inferioare. Solicitantii de avize pentru centrale termice de la aceste niveluri nu se vor putea racorda apoi decât la acea retea, construita pe banii vecinului de la IV.


In Craiova, aproape 50 de cereri de racordare a centralelor termice de apartament sunt inghetate de mai multa vreme din pricina ca solicitantii nu se inteleg in privinta cotelor pe care trebuie sa le achite pentru retea cu investitorul initial, dupa cum a precizat directorul Distrigaz Sud SA, sucursala Craiova, Petre Ciocanescu. Acesta sustine ca distribuitorul de gaz metan nu da avizul pentru bransament pâna când documentatia nu este insotita de acceptul investitorului initial. „Sunt destule cazurile in care consumatorii care vor sa-si puna in apartament centrale termice nu pot prezenta acceptul celui care a platit la noi pentru coloana de alimentare. Din pacate, noi nu putem interveni in nici un fel in reglementarea acestei situatii, iar singurul lucru pe care-l putem face este sa-i sfatuim pe oameni sa se adreseze instantei“, a spus Ciocanescu.


Directorul Distrigaz a mai aratat ca la sediul unitatii au ajuns probe ca unii craioveni care si-au pus centrale in locuinte le cer sume nejustificat de mari vecinilor care vor si ei centrale, dar care trebuie sa plateasca o cota din costul retelei de alimentare. „Concluzia este ca sunt unii care sufera din cauza relei-credinte a altora. Exista dovezi ca unii proprietari, investitori initiali, le-au cerut sume nejustificat de mari vecinilor ca sa le dea acceptul. Insa nu la noi trebuie aduse dovezile, ci, repet, la instanta“, a mai afirmat directorul Distrigaz Sud Craiova, Petre Ciocanescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS