10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRaniti si accidentati pe pârtiile din Straja

Raniti si accidentati pe pârtiile din Straja

Patru turisti veniti la Straja s-au accidentat grav sâmbata dimineata pe pârtia de schi, fiind nevoie de interventia salvamontistilor care le-au acordat ingrijiri medicale de specialitate. Acestia au fost coborâti de pe munte, pâna la baza telescaunului, de unde au fost preluati de ambulante si transportati la spitalul din Lupeni. Salvamontistii sustin ca inca de la primele ore ale diminetii au fost nevoiti sa intervina la mai multe cazuri, deoarece din cauza pârtiilor acoperite cu gheata multi turisti s-au accidentat.


„In numai câteva ore de la iesirea turistilor si a concurentilor de la concursurile de schi pe pârtie, am fost nevoiti sa intervenim. Am avut, pâna la ora prânzului, doua traumatisme cranio-cerebrale, o luxatie, o fractura si un accidentat la tibie. Pârtiile au fost acoperite, pe unele portiuni, cu gheata si vântul sufla cu putere, motiv pentru care exista premise de accidente“, a spus George Resiga, seful Serviciului Salvamont Straja.


Pârtiile au fost amenajate pentru concursul dedicat energeticienilor, dar si pentru competitia unui operator de telefonie mobila, care a avut loc in week-end trecut in Straja, dar vântul puternic si vremea calda din ultimele zile ale saptamânii au facut ca acestea sa fie acum acoperite cu gheata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS