12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRAT vrea sa-si cumpere blindat

RAT vrea sa-si cumpere blindat

Regiile din Craiova si-au propus anul acesta sa scoata profit din activitate, iar altele mai indraznete vor sa faca si investitii.


Regia de Administrare a Domeniului Public intentioneaza sa obtina un profit de un miliard de lei vechi. Asta daca va reusi sa incaseze toate sumele restante de la firmele si persoanele rau-platnice. Conform bugetului de venituri, regia spera sa incaseze doua miliarde de lei vechi din penalizarea chiriasilor care nu-si achita datoriile pentru spatiile si cladirile inchiriate.


Regia de Apa si cea de termoficare sunt si mai curajoase. Prima vrea profit de peste 1,5 miliarde de lei vechi, iar cea de-a doua peste 15 miliarde de lei. Pentru a se incadra in bugetul de venituri si cheltuieli, Termoficarea le cere consilierilor sa aprobe procentul de pierderi de energie termica prognozat pe anul in curs de 17,61%, identic cu cel de anul trecut, dar mult mai mare decât in 2005 si 2004.


Ca sa-i convinga pe alesi, Termoficarea isi explica aceasta cerere dând vina pe locatari si pe sistemul de termoficare.


Astfel, cauzele care duc la pierderi in retea, spun cei de la regie, sunt golirea instalatiilor de incalzire in sezonul de functionare, debransarea de la sistemul de incalzire centralizata sau instalarea contoarelor de energie termica la blocuri.


Autobuze pe banii primariei


Regia de Transport a prognozat pe anul in curs un profit de 2,4 miliarde de lei vechi, dar si investitii de aproape 60 de miliarde de lei vechi. Cu acesti bani RAT vrea sa cumpere, printre altele, sisteme de calcul, mobilier, 15 mijloace de transport in comun, un sistem de supraveghere video pentru casieriile din cadrul regiei, precum si un autovehicul blindat cu care sa transporte banii colectati de la casierii.


Conducerea regiei nu renunta la achizitionarea autobuzelor care sa innoiasca parcul auto, dupa licitatia cu scandal de anul trecut anulata de Consiliul National de Analiza si Solutionare a Contestatiilor. Conducerea regiei vrea sa cumpere 40 de autobuze, dar cu finantare de la bugetul local. Toate cererile si bugetele regiilor urmeaza sa fie discutate in sedinta de consiliu local de la sfârsitul acestei luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS