16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCampionate de schi in Straja

Campionate de schi in Straja

Vremea buna si pârtiile au adunat in statiunile montane din Valea Jiului mii de turisti, care, la sfârsitul acestei saptamâni, sunt asteptati la câteva concursuri extrem de atractive. Salvamontistii din Straja spun ca vremea este prielnica si ca, de la sfârsitul saptamânii trecute si pâna duminica in aceasta zona au loc câteva competitii importante. „Vineri a fost finala la Campionatul national de schi destinat cluburilor sportive de copii din intreaga tara, in timpul saptamânii a fost Cupa Straja, tot la sfârsitul acestei saptamâni are loc si Cupa energeticienilor, iar in week-end o companie de telefonie mobila va avea propriul concurs dotat cu premii“, a spus George Resiga, seful Serviciului Salvamont din Straja.


Peste 100 de schiori de la toate cluburile sportive din tara s-au intrecut la mai multe categorii de vârsta, concursul fiind dotat cu premii, diplome si cupe.


Competitia nationala a inceput de sâmbata trecuta, cu probele eliminatorii si a avut loc pe Pârtia Mutu, in lungime de 1.269 de metri, cu grad de dificultate mediu, plecarea fiind de la o altitudine de 1.720 de metri, iar sosirea la 1.400 de metri.


Premiile din concursul national de schi puse in joc s-au ridicat la aproximativ o suta de milioane de lei si au fost asigurate de Primaria si Consiliul Local Lupeni.


Campionatul National de Schi la copii „Cupa Straja“ a dat startul la doua dintre cele mai importante concursuri ce au loc in statiune, respectiv Cupa Veteranilor si Cupa Comexim, competitii programate pentru inceputul lunii martie. Atunci sunt asteptati in zona sute de participanti din toate colturile tarii, dar si din strainatate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS