11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljParintii, multiplicatori de subiecte

Parintii, multiplicatori de subiecte

Directorii unitatilor scolare sunt nevoiti sa stea cu mâna intinsa la sponsori sau la comitetele de parinti pentru a face rost de bani pentru multiplicarea singurei brosuri cu variantele de subiecte pentru bacalaureat si teste nationale pe care o vor primi de la Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC).


Conform notei trimise de minister Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj, acesta nu are voie sa incheie contracte cu edituri pentru multiplicarea subiectelor, in aceste conditii reprezentantii ISJ Dolj stabilind ca fiecare scoala va primi un exemplar la fiecare materie. Elevii vor putea gasi si studia brosurile numai la biblioteca. „Fiecare unitate scolara va primi un set de brosuri care vor fi depuse la bibliotecile scolare. Scolile au obligatia sa faciliteze elevilor accesul si intrarea in posesia acestor variante de subiecte“, a spus Alexandru Gâdar, inspector adjunct al ISJ Dolj. Directorii doljeni sunt astfel nevoiti sa se descurce pe cont propriu si sa le ofere subiectele si elevilor care nu au acces la internet.


Subiecte multiplicate cu hârtie de acasa


Daca unii apeleaza la ajutorul parintilor, altii ii vor pune pe elevi sa vina cu coli de acasa ca sa poata printa subiectele. „Multiplicarea lor presupune niste fonduri de care nu dispunem si este datoria noastra sa dam aceste subiecte si elevilor care nu au acces la internet in afara scolii. Avem un calculator la biblioteca pentru cei care vor sa le citeasca, iar daca avem solicitari din partea elevilor vom si lista. Trebuie insa sa ne aduca hârtie“, a explicat Valentina Goaga, director adjunct al Liceului de Informatica „Stefan Odobleja“. Tot la ajutorul parintilor va apela si conducerea Colegiului National „Carol I“, pentru a multiplica subiectele. „Scoala are parteneri, familia, comunitatea locala, si vom gasi o cale de rezolvare. Si internetul ramâne o solutie pentru ca majoritatea elevilor au acces la internet, salile de net sunt pline de tineri care pot sa isi faca timp sa se uite pe subiecte sau sa le printeze“, a spus Daniel Barbu, directorul colegiului. Daca directorii doljeni s-au conformat si cauta solutii pentru ca subiectele sa ajunga in mâinile tuturor elevilor, sindicalistii doljeni considera ca toti copiii ar fi trebuit sa primeasca brosuri din partea MEdC. Constantin Lungulescu, vicepresedintele Sindicatului Invatamântului Preuniversitar (SIP), filiala Federatiei „Spiru Haret“, considera ca publicarea subiectelor pe net a creat haos in sistemul de invatamânt, sigurul scop al elevilor fiind memorarea rezolvarilor acestora. „Elevii nu vor decât sa invete sa rezolve testele, chiar daca nu au studiat inca toata materia si daca ar avea acasa subiectele, rezultatele si indicatii poate i-ar lasa pe profesori sa predea mai intâi lectia si dupa aceea sa rezolve testele. Ar fi trebuit publicate mai târziu“, a precizat Lungulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS