11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalChestionare mai usoare la Politia Rutiera

Chestionare mai usoare la Politia Rutiera

Politistii doljeni de la Rutiera au retinut de la inceputul anului aproape 600 de permise de conducere in Craiova, insa soferii care au ramas pietoni au primit ieri o veste buna. Chestionarele de la examenul pentru redobândirea permisului de conducere au fost simplificate.


Conform statisticilor Biroului Politiei Rutiere Craiova, de la inceputul anului au fost retinute 598 de permise de conducere numai in municipiul Craiova, in judetul Dolj fiind peste 1.000. De asemenea, politistii de la Rutiera au mai retinut 111 certificate de inmatriculare si au constatat 84 de infractiuni. Principalele motive pentru care soferii au ramas fara permise de conducere pe perioade cuprinse intre 30 si 90 de zile sunt: conducerea sub influenta alcoolului, neacordarea de prioritate, depasirea neregulamentara si trecerea pe culoarea rosie a semaforului. „Infractiunile comise de conducatorii auto pe drumurile publice din municipiul Craiova au constat in conducerea in stare de ebrietate, conducerea fara permis sau a autovehiculelor neinmatriculate ori cu numere false. Certificatele de inmatriculare au fost retinute, in general, pentru defectiuni tehnice grave la sistemele de directie sau frânare“, a declarat inspector principal Emil Zuican, seful Biroului Politiei Rutiere Craiova.


Examen mai usor


Pâna ieri, la nivelul judetului Dolj, conform datelor Serviciului Politiei Rutiere Dolj, procentul promovabilitatii la examenul de redobândire a permisului era cu putin peste 11 la suta, in timp ce media la nivel de tara era de 15 la suta. Politia Rutiera a decis sa simplifice intrebarile din chestionare pentru a creste procentul de promovabilitate, acestea fiind introduse incepând de ieri. La Biroul Politiei Craiova s-au prezentat ieri-dimineata pentru sustinerea examenului 150 de doljeni, dintre care au promovat 69, procentul admisilor fiind de 46 la suta. Politistii spun ca au promovat multi dintre cei examinati pentru ca din chestionare s-au scos unele intrebari, precum: „Ce lungime trebuie sa aiba hamul mânzului legat la caruta?“ sau „Câti kilowati are un moped?“. „Intrebarile sunt mai accesibile acum, dar trebuie spus ca doar cei care studiaza Codul Rutier vor promova. Doar au fost eliminate unele intrebari, nu s-au introdus altele mai usoare“, a explicat subcomisar Marius Stamin, ofiter in cadrul Serviciului Politiei Rutiere Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS