24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitist judecat pentru trafic de influenta

Politist judecat pentru trafic de influenta

Agentul Nitu incasa bani de la creduli, promitându-le ca le faciliteaza angajarea pe posturi banoase.


Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Craiova a dispus trimiterea in judecata in stare de arest preventiv a agentului de politie Nicolae Ion Nitu din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Dolj. Politistul este acuzat de trafic de influenta si risca o pedeapsa de pâna la zece ani de inchisoare.


Angajari pe baza de spaga


Ancheta a inceput pe 29 septembrie 2006, când la Serviciul Teritorial Anticoruptie Craiova din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor s-a prezentat un cetatean din judetul Olt care a denuntat faptul ca, in cursul lunii august, i-a dat suma de 1.500 de euro politistului de frontiera Nicolae Ion Nitu, agent de politie la Punctul de Frontiera din Aeroportul Craiova, pentru a interveni pe lânga conducerea ROMPETROL, cu scopul de a-i facilita angajarea sotiei in cadrul acestei societati. Ancheta a scos la iveala faptul ca agentul Politiei de Frontiera ar fi pretins si primit diverse sume de bani de la alti zece cetateni, pentru a le facilita angajarea la diverse institutii. De la alta persoana a primit 2.000 de euro pentru a-i angaja fiul la o unitate militara. Culmea este ca pe unii chiar a reusit sa-i angajeze la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, la ROMPETROL sau la Regionala CFR.


Ancheta cu prelungiri


Nitu a incercat s-o „stearga“ din tara inainte sa fie pus in aplicare mandatul de arestare preventiva. Pe 17 octombrie a fost retinut de colegii sai de la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat in momentul in care incerca sa treaca in Bulgaria. Dupa o urmarire prin Vama Calafat, a fost incatusat si predat politistilor de la Anticoruptie, care l-au condus in arestul politiei.


Desi Nitu a fost trimis in judecata, ancheta pare sa nu se fi incheiat, intrucât si alte persoane pagubite de acesta si-au manifestat intentia de a se adresa organelor de urmarire penala.


Oamenii legii au indicii ca politistul s-ar fi ocupat cu astfel de „aranjamente“ si pe vremea când lucra ca agent la Politia Orasului Filiasi. Mai mult decât atât, anchetatorii banuiesc ca politistul ar fi avut relatii la nivel inalt, fiind vehiculat numele lui Paul Jerbas, fost senator FSN, fost secretar CPUN, iar ulterior secretar general in guvernele Roman si Stolojan.


Spagi de 16.500 de euro


Procurorii si politistii de la Anticoruptie au stabilit ca politistul Nitu a incasat pe aceasta cale aproape 16.500 de euro intr-o perioada de cinci luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS