10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCozma ramâne in puscarie

Cozma ramâne in puscarie

„Luceafarul huilei“ va fi pus in libertate peste noua luni si jumatate, când isi va termina de ispasit pedeapsa.


Miron Cozma isi va ispasi pedeapsa, urmând sa ramâna inca noua luni si jumatate in spatele gratiilor, dupa ce Tribunalul Municipiului Bucuresti a admis ieri recursul formulat de procurori impotriva sentintei de eliberare conditionata date de Judecatoria Sectorului 5, informeaza NewsIn.


Noua luni si jumatate


Magistratii Judecatoriei Sectorului 5 Bucuresti au admis pe 9 ianuarie cererea de liberare conditionata formulata de fostul lider al minerilor din Valea Jiului, dupa ce, cu o saptamâna inainte, Comisia speciala din cadrul Penitenciarului Rahova daduse aviz cererii de liberare conditionata formulata de Cozma, apreciind comportamentul decent al acestuia in relatiile cu personalul penitenciarului, relatiile neconflictuale cu ceilalti detinuti si interesul deosebit pentru activitatile religioase si sportive.


Comisia retinuse ca „Luceafarul huilei“ a manifestat un interes deosebit pentru slujbele religioase si pentru partidele de sah, dar si ca detinutul s-a manifestat creativ in pictura, decoruri si artizanat in ultimele luni ale detentiei. Conform documentelor depuse la dosar, fostul lider al minerilor a jucat intr-o piesa de teatru si a cântat in corul bisericii din penitenciar.


Procurorii au facut insa recurs, care s-a judecat ieri la Tribunalul Bucuresti. Judecatorii au decis ca Miron Cozma nu merita sa fie eliberat conditionat. Aceasta este cea de-a treia incercare a lui Miron Cozma pentru obtinerea liberarii conditionate. Fostul lider al minerilor a fost condamnat la 18 ani de inchisoare pentru mineriada din septembrie 1990 si la zece ani pentru mineriada de la Costesti.


Pedepsele au fost cumulate, iar in acest moment Cozma ar mai avea de executat mai putin de zece luni de detentie.


Eliberare pe 2 decembrie


Fostul lider al minerilor din Valea Jiului isi poate reitera cererea de eliberare conditionata pâna la 25 octombrie. Oficial, Miron Cozma ar trebui sa iasa din puscarie la 2 decembrie 2007, când se incheie perioada de detentie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS