21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBiblioteca dedicata lui Brâncusi

Biblioteca dedicata lui Brâncusi

In ziua in care s-au implinit 131 de ani de la nasterea marelui sculptor Constantin Brâncusi, la Târgu Jiu au fost inaugurate o biblioteca si o mediateca dedicate artistului care a revolutionat sculptura moderna.


Centrul pentru Cultura si Arta „Constantin Brâncusi“ se va ocupa incepând cu acest an numai de promovarea sculptorului care a marcat modernitatea. Ieri, la 131 de ani de la nasterea artistului, la Centrul „Constantin Brâncusi“ au fost inaugurate o biblioteca si o mediateca dedicate marelui sculptor gorjean. Biblioteca dispune de 200 de volume semnate de specialisti in opera lui Brâncusi, dar si de 1.500 de volume donate de Aurel Antonie, un mare iubitor al artei marelui sculptor. Mediateca, potrivit lui Sorin Lori Buliga, directorul Centrului „Constantin Brâncusi“, cuprinde o fototeca si o videoteca despre viata si opera artistului. „De acum incolo activitatea centrului va fi strict legata de promovarea lui Constantin Brâncusi si se va adresa in mod special tinerilor din municipiu si judet, care vor dori sa afle cât mai multe despre artistul gorjean care a marcat sculptura moderna si arta, in general“, a precizat Buliga. Biblioteca va fi deschisa pentru toata lumea, programul fiind afisat la Centrul de Cultura „Constantin Brâncusi“.


Publicul, principalul beneficiar


Evenimentul de ieri a avut o dubla insemnatate, potrivit personalitatilor locale participante: biblioteca si mediateca dedicate lui Brâncusi au insemnat reinaugurarea Centrului, dar si inaugurarea unui centru de care va beneficia publicul larg, interesat sa-si imbogateasca cunostintele despre artist. „Suntem un oras privilegiat pentru ca aici se afla Ansamblul Monumental al marelui sculptor, acum avem si un centru care se va ocupa exclusiv de promovarea artistului. Va trebui sa ne implicam cu totii in promovarea artistului, iar tinerii au acum ocazia sa vina la centru sa se informeze, sa-l cunoasca pe cel mai mare artist român“, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.


Ansamblu european


Ansamblul Monumental „Constantin Brâncusi“ a fost inscris in Lista monumentelor care fac parte din patrimoniul european in urma cu o saptamâna, potrivit lui Florin Cârciumaru, edilul municipiului Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS