15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalExpozitie de gaini la Liceul Sanitar

Expozitie de gaini la Liceul Sanitar

Aproximativ 300 de gaini, cocosi si pasari ornamentale de statura mica (gaini motate, bibilici, pauni si potârnichi) aflate in posesia celor 12 membri ai Asociatiei de Selectie si Crestere Ecologica a Pasarilor de Rasa Oltenia au fost prezentate in week-end-ul trecut chiar de proprietari in cadrul celei de-a treia editii a expozitiei judetene de pasari de rasa.


Evenimentul s-a bucurat de un mare succes, dovada numarul mare de oameni care s-au inghesuit – in ciuda faptului ca la intrare se platea o taxa de 20.000 de lei – sa admire pasarile, in sala mult prea mica pusa la dispozitie de gazda, Liceul „Charles Laugier“ din Craiova. Printre rasele prezentate s-au numarat Brahma, Cochinchina, Orpington, Rhode-island, Plymouth, Wiandotte, gaini de matase japoneza, motate olandeze etc.


Exemplare… ecologice


Presedintele Asociatiei de Selectie si Crestere Ecologica a Pasarilor de Rasa din Craiova, Liviu Dan Olteanu, a precizat ca secretul unor exemplare aviare de genul celor prezentate in expozitie il constituie modul de crestere: „Au fost expuse doar gaini de rasa. Cele mari, de rasa grea, depasesc greutatea pasarilor obisnuite ajungând la peste sase kilograme. Toate pasarile, si cele mai mari, dar si cele mici, au fost obtinute sub control genealogic si prin hranire numai cu furaje ecologice“.


Expozitia a fost vizitata si de crescatori impatimiti de pasari, veniti special tocmai de la Brasov, Bucuresti si chiar din Bulgaria pentru a vedea exemplarele obtinute de crescatorii olteni. Vizitatorii au primit gratuit chiar de la specialisti sfaturi pentru a avea pasari de curte frumoase si sanatoase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS