Acasă Local Dolj Scurte stiri

Scurte stiri

Bilete de tratament pentru pensionari


Pensionarii doljeni care si-au depus cerere la Casa Judeteana de Pensii (CJP) Dolj pentru bilete de tratament in statiuni balneo-climaterice si au optat pentru prima serie trebuie sa se prezinte luni, 19 februarie, la Casa de Pensii. Reprezentantii CJP Dolj au precizat ca data plecarii primei serii se va decala cu câteva zile. Pentru statiunile cu care Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS) are incheiate contracte de prestari servicii, in prima serie pensionarii erau programati sa plece pe 20 februarie, dar aceasta data s-a decalat pentru 1 martie 2007. In cazul statiunilor de tratament balnear proprii ale CNPAS Bucuresti, respectiv Amara, Bala, Geoagiu, Pucioasa, Olanesti – hotel Livadia, Covasna, Buzias, distributia biletelor va incepe luni, 19 februarie, cu plecare insa pe 21 februarie 2007. „Numarul cererilor de bilete de tratament pentru anul 2007 este de ordinul zecilor de mii, avem printre cele mai multe solicitari din tara. Din pacate, anul trecut am avut doar 10.500 de bilete primite, iar in acest an exista riscul ca numarul biletelor repartizate pentru judetul nostru sa fie chiar mai mic“, a mentionat Ileana Ciutan, directoare executiva a CJP Dolj. (A.C.D.)


Salarii mai mari pentru minerii din Gorj


Salariile angajatilor din SNLO si Complexele Energetice Turceni si Rovinari vor creste in acest an cu 15-20%. Ionel Mantog, directorul economic al SNLO, a precizat ca aceasta majorare salariala este posibila in urma aprobarii bugetelor celor trei unitati. Mantog a precizat ca la cele doua complexuri energetice nu se vor face in acest an restructurari de personal, doar la SNLO fiind prevazuta disponibilizarea a 50 de persoane. „Nu este obligatoriu ca aceasta reducere de personal sa se faca in acest an. Ma nemultumeste faptul ca de foarte multi ani nu s-au mai facut angajari si se simte nevoia reimprospatarii fortei de munca“.(A.I.)


Serbarile Zapezii in Voineasa si Vidra


Tinerii vâlceni dornici de distractie sunt asteptati la sfârsitul acestei saptamâni, in perioada 17 – 18 februarie, in statiunile Voineasa si Vidra, la Serbarile Zapezii 2007. Organizatorii, Directia Judeteana pentru Tineret (DJT) Vâlcea in colaborare cu Primaria Râmnicu Vâlcea, Directia Judeteana pentru Sport si Inspectoratul Scolar Judetean, le-au pregatit o serie de concursuri si probe sportive. „Programul din statiunea Voineasa cuprinde concursuri, foc de tabara si discoteca. Numarul tinerilor inscrisi la aceasta manifestare este foarte mare. Organizatorii ofera servicii de transport, cazare si masa la hotelul Lotru din statiunea Voineasa“, a declarat Catalin Nadolu, directorul DJT Vâlcea. Plecarea spre statiunea Voineasa se va face din fata Salii Sporturilor „Traian“, sâmbata, ora 7.30, urmând ca festivitatea de deschidere sa fie la ora 10.00. De asemenea, duminica, dupa ora prânzului, se va organiza o cupa la fotbal in Centrul de Agrement Bradisor, unde vor participa mai multe echipe. Echipei câstigatoare i se va inmâna o cupa, iar ocupantele locurilor secunde vor primi echipament sportiv din partea DJT. Cu aceasta ocazie se va inaugura si un teren de fotbal la Bradisor.(I.R.)


Tarabe demolate


Afacerile comerciantilor din zona Hermes a municipiului Râmnicu Vâlcea sunt stricate de planurile primariei de a transforma perimetrul in care acestia isi desfasoara activitatea. Municipalitatea are de gând ca zona Hermes a cartierului Ostroveni sa fie reabilitata, locul tarabelor si gheretelor metalice urmând sa fie luat de spatii verzi. (S.M.)

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version