Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Polivalenta, reconstruita in doi ani


Reconstructia Salii Polivalente din Banie poate incepe chiar mâine, a declarat primarul Craiovei, Antonie Solomon. Comisia interministeriala a avizat ieri documentatia tehnico-financiara pentru executia lucrarilor de reabilitare, urmând sa mai fie indeplinita o simpla formalitate: emiterea hotarârii de guvern prin care vor fi alocati banii. Potrivit primarului, cele opt ministere care au decis ieri soarta Polivalentei au aprobat cheltuirea a 616 miliarde de lei vechi, dintre care 400 de miliarde de la bugetul de stat, iar restul – de la bugetul Craiovei, in doi ani. Mentionam ca intocmirea devizului a fost tergiversata aproape un an din cauza ca proiectul acoperisului a trebuit refacut, iar proiectantii au ratacit niste documente si si-au facut timp mai mult pentru excursii, decât pentru Craiova. (M.B.)


Proiectele aduc mii de euro in scoli


Directorii de scoli trebuie sa invete sa faca proiecte pentru a obtine finantari de la Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC). Unitatile de invatamânt pot obtine finantari de pâna la zece mii de euro daca proiectele pe care le prezinta vor fi selectate de minister in cadrul programului Granturi pentru Dezvoltarea Scolara. Scolile pot depune un singur proiect in acest an, pâna pe 30 martie, pentru unul din cele patru tipuri de proiecte. MEdC ofera finantari pentru proiecte care sprijina imbunatatirea calitatii educatiei prin formare profesionala, acestea având drept scop cresterea calitatii in educatie prin formarea cadrelor didactice si a directorilor de scoli. In a doua categorie intra proiectele care sprijina reducerea decalajului existent la nivelul accesului la informatie si metodele moderne de predare. In plus, scolile pot concura si cu programe care sprijina activitatile extracurriculare si integrarea scolara si profesionala a copiilor cu cerinte speciale si a celor din sistemul de protectie sociala. (C.R.)


Din lumea minunata a cântecului si dansului


Ansamblul Folcloric „Maria Tanase“ prezinta in premiera, pe 23 februarie, de la ora 18.00, in sala Teatrului Liric din Craiova, spectacolul „Din lumea minunata a cântecului si dansului“. „Manifestarea are o structura aparte, caci pe lânga prezenta unor artisti de seama, precum Constantin Enceanu, Neta Soare, Marcu Nicolici, Lavinia Bârsoche, Constantin Magureanu, Filuta Bogdan, o atentie deosebita li se va acorda dansurilor populare“, a precizat directorul ansamblului, Nicu Cretu. Coregrafia este semnata de maestrul Ionel Garoafa, iar conducerea muzicala si artistica poarta amprenta maestrului Nicu Cretu. (M.M.)


Personalitatile doljene, din nou copii


Prichindeii de la Gradinita „Otilia Cazimir“ au deschis miercuri portile gradinitei lor care a implinit cinci decenii de existenta. Acestia au oferit in fata parintilor si a primarului Antonie Solomon un minispectacol de muzica, dans si poezie sub genericul „Saptamâna portilor deschise“. De la scenete si poezii scrise de patroana spirituala a gradinitei, Otilia Cazimir, la dansuri moderne si cântece populare, copiii le-au aratat celor prezenti cât de multe lucruri au invatat la gradinita. „Voi sunteti viitorul acestui oras si sper ca, atunci când noi vom fi bunici, sa aveti grija de noi. Imi este greu acum sa ma despart de voi, de lumea voastra a jocului si sa ma duc in jungla de la primarie unde sunt oameni rai“, a spus primarul Solomon in fata prichindeilor care, desi nu stiau ei ce este acela un primar, l-au rasplatit cu o poezie. In zilele urmatoare, copiii de la Gradinita „Otilia Cazimir“ ii vor prmi in mijlocul lor pe maica Siluana si reprezentantii administratiei judetene. (C.R.)

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version