14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPace in transport pe banii calatorilor

Pace in transport pe banii calatorilor

Dupa ce i-au acuzat ca le impun tarife majorate excesiv pentru autobuzele si microbuzele care stationeaza in autogara Pelendava, patronii firmelor de transport din judet au cazut la pace cu reprezentantii autogarii. Singurii care au de pierdut din acest armistitiu sunt calatorii, care vor plati mai mult pentru bilete.


„E in folosul ambelor parti“, aceasta este concluzia intelegerii dintre cele doua parti care au stabilit noile tarife pe care le vor plati transportatorii firmei care opereaza autogara Pelendava. Motivând ca trebuie sa investeasca in modernizarea platformei de stationare a autobuzelor si microbuzelor, patronii de la Pelendava au marit de aproape doua ori tarifele pe care trebuie sa le plateasca transportatorii.


Asta inseamna ca, la rândul lor, operatorii de transport vor mari pretul biletelor si al abonamentelor cu aproximativ 20%. „In 2006 am avut venituri de 250 de milioane de lei pe luna, insuficient pentru salarii si modernizarea autogarii, asa ca ne-am inteles cu transportatorii sa marim tarifele de stationare in functie de distanta si trasee“, au declarat ieri reprezentantii Pelendava.


Pe cursele interne taxa pe care o vor plati firmele de transport este de 4-5 euro, pentru cursele judetene de peste 50 de kilometri taxa este de 4,5 euro pentru autobuze si 2,5 euro pentru microbuz, iar pentru cursele judetene sub 50 de kilometri, tariful este la pachet, adica 2,5 euro, indiferent de tipul autovehiculului. Cea mai ieftina taxa este pentru cursele sub 25 de kilometri, cele mai solicitate de altfel, unde pretul este de 1,6 euro. Firmele de transport recunosc ca acceptarea noilor tarife le va obliga sa mareasca pretul biletelor, dar se declara multumite ca au obtinut reducerea solicitata celor de la Pelendava. In caz contrar, spun acestia, trebuia sa mareasca si mai mult pretul biletelor. „Biletele la cursele de peste 50 de kilometri se vor scumpi cu peste 10%, iar la cele sub 25 de kilometri cu 10-20%. Abonamentele pentru aceasta din urma cursa nu se vor scumpi. Chiar daca pentru noi inseamna venituri mai putine decât inainte, putem suporta costurile actuale impuse de Pelendava“, a spus Gheorghe Neaga, unul dintre reprezentantii transportatorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS