10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStationari cu probleme

Stationari cu probleme

Politistii de la Rutiera spun ca traficul aglomerat din centrul municipiului Craiova este cauzat si de conducatorii auto care opresc sau stationeaza neregulamentar. Acestia au obiceiul de a merge cu masina chiar pâna in poarta institutiei sau magazinului. „Conducatorii auto craioveni trebuie sa inteleaga ca, daca au o problema de rezolvat la o institutie din municipiu, de exemplu, trebuie sa stationeze regulamentar, chiar daca locul de parcare este mai departe. Altfel creeaza blocaje in trafic sau ii obliga pe ceilalti soferi sa incalce legislatia“, a declarat inspector principal Emil Zuican, seful Biroului Politiei Rutiere Dolj.


Politistii spun ca inteleg faptul ca locurile de parcare din Craiova sunt insuficiente si de aceea sunt intelegatori când este cazul, insa multi soferi dau dovada de lipsa de respect pentru ceilalti participanti la trafic.


Amenzi pentru opriri si stationari neregulamentare


Politistii craioveni de la Rutiera ies frecvent in strada pentru sanctionarea soferilor care incalca prevederile codului rutier in ceea ce priveste opririle si stationarile. Ultima actiune s-a desfasurat miercuri, echipaje de politie putând fi intâlnite pe strazile Calea Bucuresti, Aries, A.I. Cuza, Carol I, Unirii si Kogalniceanu. In primele trei ore al actiunii au fost constatate 32 de contraventii, opriri sau stationari neregulamentare, toti conducatorii auto fiind sanctionati.


Articolul 92 din Codul rutier prevede ca se aplica doua puncte de penalizare pentru stationarea neregulamentara. Pe lânga acestea, stationarea neregulamentara se sanctioneaza si cu amenda prevazuta in clasa I de sanctiuni, intre doua si trei puncte-amenda, adica intre 78 si 117 lei. In cazul in care politistul constata ca soferul si-a lasat masina pâna in cinci minute pe trecerea de pietoni, adica a oprit neregulamentar, acesta se alege doar cu punctele-amenda.


Zona centrala a municipiului Craiova intra si sub jurisdictia lucratorilor de la RAT Control, care se ocupa de sanctionarea celor care opresc neregulamentar.


Trafic monitorizat


Acest articol este rezultatul campaniei de prevenire a accidentelor de circulatie si de buna conduita in trafic „Respecta Codul Rutier!“, reluata de cotidianul Gazeta de Sud. Redactorii GdS monitorizeaza zilnic traficul din municipiul Craiova pentru a surprinde greselile pe care le savârsesc atât conducatorii auto, cât si pietonii. Fotografiile realizate vor fi publicate impreuna cu precizarile referitoare la contraventiile sau infractiunile inregistrate, dar si la sanctiunile pe care le risca autorii. Doljenii aflati in trafic care surprind imagini care scot in evidenta incalcari ale normelor de circulatie pot trimite fotografii sau imagini video la adresa [email protected], insotite de o scurta descriere a locului unde au fost surprinse. De asemenea, doljenii care observa in trafic soferi ce comit contraventii sau infractiuni pot suna la 0251.413.100, numarul de telefon al redactiei GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS