Scurte stiri

Autori


Dihonia regiilor loveste in craioveni

Craiovenii ar putea ramâne fara apa calda si caldura daca Regia Autonoma Apa si Regia Autonoma de Termoficare nu cad la pace si nu semneaza contractul de furnizare, a declarat ieri directorul RA Apa, Constantin Stamatoiu. „Termoficarea refuza sistematic sa semneze contractul prin care noi ii livram apa, iar pe cale de consecinta nu ne plateste volumul consumat si inregistrat pe apometrele de la punctele si centralele termice, cum este firesc. In aceasta situatie, ne vedem nevoiti sa sistam alimentarea instalatiilor Termoficarii, pâna la incheierea contractului“, a spus Stamatoiu. Directorul Termoficarii, Tatian Tudorache, sustine ca RA Apa nu poate sa-i inchida robinetele. „Ei dau apa populatiei si au pârghii sa-si incaseze banii de la beneficiari. Noi decât incalzim acea apa, asa ca nu au temei sa opreasca furnizarea“, a spus Tudorache. Mentionam ca perfectarea unui contract comercial intre parti ar trebui sa precizeze cui apartin in realitate pierderile din retelele de apa si caldura si sa oblige Regia de Termoficare sa plateasca Regiei Apa pentru apa livrata, urmând sa incaseze de la consumatori atât contravaloarea volumului de apa calda, cât si pe cea a energiei termice. (M.B.)

Un nou cartier in Târgu Jiu

In municipiul Târgu Jiu va fi construit un nou cartier. Primaria a pus la dispozitia ANL un teren in suprafata de 3,5 hectare situat pe strada Narciselor, in zona Vamei, in vederea construirii de locuinte. Marius Ionescu, directorul tehnic al Primariei Târgu Jiu, a spus ca in acest an se va intocmi proiectul pentru introducerea retelei de alimentare cu apa si canalizare, iar anul viitor se va trece la executarea lucrarilor de infrastructura. Acesta a precizat ca, pe lânga locuintele ANL, in noul cartier vor mai fi construite, din fonduri proprii, patru blocuri de câte 25 de apartamente pentru persoanele evacuate din locuintele retrocedate fostilor proprietari. ANL a inceput in acest an construirea a patru blocuri in municipiul Târgu Jiu, trei in cartierul Debarcader si unul in zona Teilor.(A.I.)

CJ a luat in primire stadionul „Tineretului“


Reprezentantii administratiei judetene au reintrat ieri in mod oficial in posesia stadionului „Tineretului“ din Craiova. O comisie condusa de Iulica Radulescu, seful Serviciului Patrimoniu din cadrul Consiliului Judetean Dolj, a intrat in incinta bazei sportive si a inspectat zona, dupa care perimetrul a fost inchis cu lacate. Potrivit lui Radulescu, predarea stadionului catre consiliul judetean s-a facut fara incidente „Nu a fost nici un fel de incident, am fost lasati sa intram pe stadion de un paznic. Apoi a venit domnul Geolgau (Gheorghita Geolgau, presedintele clubului Universitatea – n.r.) si am semnat procesul-verbal de predare-primire, dupa care am inchis totul cu lacate“, a spus Radulescu. Consiliul Judetean Dolj a câstigat in urma cu câteva luni in instanta rezilierea contractului de inchiriere a stadionului incheiat cu firma patronata de omul de afaceri craiovean Adrian Mititelu. (C.B.)

Alegerile europarlamentare, sub semnul incertitudinii

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri ca guvernul va fi obligat sa modifice data stabilita pentru alegerea europarlamentarilor, daca opozitia va continua procedurile de suspendare a presedintelui Traian Basescu, potrivit NewsIn. „Am constatat, din pacate, ca asupra acestui punct nu am ajuns la un consens. Am facut un apel la partidele politice sa analizeze acest lucru“, a declarat premierul. Opozitia i-a cerut ieri sefului guvernului amânarea alegerilor europarlamentare. (V.T.)Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 15 februarie 2007

Top