11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPensionarii cu cont, verificati in baza de date

Pensionarii cu cont, verificati in baza de date

Pensionarii care primesc banii pe card nu va mai trebui sa se prezinte la Casa Judeteana de Pensii pentru a-si ridica taloanele mov, in cazul in care postasii nu i-au gasit acasa timp de trei luni consecutiv.


In cazul in care vârstnicii nu erau gasiti acasa trei luni consecutive pentru a-si primi taloanele mov, pensiile le erau automat sistate, fiind nevoie ca pensionarii sa bata drumul pentru a-si ridica taloanele care faceau dovada faptului ca traiesc. In urma cu doua zile, reprezentantii Casei Judetene de Pensii (CJP) Dolj au incheiat un acord cu Centrul de Administrare a Datelor privind Evidenta Persoanelor. „Pensionarii care primesc banii pe card nu va mai trebui sa se prezinte la Casa de Pensii, pentru ca verificarea si completarea datelor se va face automat, in câteva zile urmând sa intram in posesia bazei de date informatizate a populatiei. Acest acord a fost incheiat si la nivel national, Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale semnând un protocol de cooperare cu Centrul National de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenta Persoanelor, prin care verificarea si completarea datelor din sistemul public de pensii se va face automat, pe baza utilizarii codului numeric personal“, a mentionat Ileana Ciutan, directoarea executiva a CJP Dolj. In plus, reprezentantii CJP au precizat ca taloanele mov, distribuite prin posta, vor servi doar la informarea pensionarilor care primesc banii in conturi curente sau pe card cu privire la valoarea drepturilor ce li se cuvin, iar eventuala neprimire a acestora nu va mai influenta in nici un fel alimentarea lunara a conturilor bancare ale acestora.


Situatia nu se va schimba insa considerabil, chiar daca verificarea pensionarilor in cazul in care acestia nu sunt gasiti acasa se va face automat, multi vârstnici vor continua sa vina la ghiseele institutiei amintite pentru a-si ridica aceste cupoane, necesare in cazul prezentarii la medic sau al solicitarii unui bilet de tratament.


Colaborare cu inca doua banci


Casa Judeteana de Pensii Dolj a incheiat inca doua contracte de colaborare cu banci din oras pentru a facilita pensionarilor ridicarea banilor direct de la bancomate. Astfel, vârstnicii doljeni pot alege sa-si ridice banii de la BRD, BCR, Banca Comerciala Carpatica, Pro Credit, BancPost, CEC si Banca Transilvania. Pentru a nu mai depinde de postasi, alegând cardul si implicit un cont deschis la banca in care CJP Dolj sa vireze banii, pensionarii trebuie sa vina la sediul Casei de Pensii, sa completeze o cerere tip cu optiunea aleasa, in care isi vor trece toate datele personale necesare. Cu aceste cereri vor merge la banca sau CEC, unde li se va deschide contul, cu care revin apoi la Casa de Pensii pentru ca aceasta sa le vireze banii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS