8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAgatat pe internet, tâlharit pe strada

Agatat pe internet, tâlharit pe strada

Un tânar craiovean a fost victima unei tâlharii luni seara, dupa ce, cu câteva ore mai devreme, a fost „agatat“ pe internet de o tânara din localitate.


Marian B., de 17 ani, din Craiova, a sesizat luni seara, in jurul orei 20.30, politistii Sectiei nr.4 ca in aceeasi seara, in timp ce se deplasa cu o tânara pe bulevardul Carol I din Craiova, a fost acostat de un necunoscut care le-a luat prin violenta telefoanele mobile, un lantisor de aur si o suma de bani. Tânarul a specificat ca pe tânara o cunoscuse in aceeasi zi, pe internet, si isi dadusera intâlnire.


In urma cercetarilor s-a stabilit ca Mihai N., de 15 ani, din localitate, un cunoscut al victimei, i-a propus duminica lui Marian sa ii prezinte o fata. Acesta a acceptat si a stabilit sa vorbeasca pe net cu fata ca sa se cunoasca. Totul s-a dovedit un plan bine pus la punct al minorului Mihai, care s-a transformat intr-o tâlharie la drumul mare. Politistii craioveni, care i-au retinut pe autori marti, spun ca infractiunea a fost pusa la cale intr-un mod destul de neobisnuit. „Modul acesta de operare este destul de rar intâlnit in Craiova, având in vedere ca totul a fost pus la cale cu ajutorul internetului. Tinerii ar trebui sa fie mai atenti, pentru ca nu se stie niciodata cu cine vorbesc pe internet“, a declarat subcomisar Dumitru Paraschiv, politist in cadrul Sectiei 4 Politie Craiova.


Victima internetului


Politistii au stabilit ca, dupa ce au vorbit pe net, cei doi tineri au hotarât sa se intâlneasca luni seara. Cei doi s-au intâlnit in zona Piata Garii. Dupa cum povesteste mama victimei, Marian a invitat fata la un suc, insa aceasta a refuzat, preferând sa se plimbe.


„Dupa ce a refuzat invitatia la un suc, au intrat pe o alee mai intunecata ca sa se plimbe. Atunci a venit un tânar care s-a prezentat ca fiind fostul prieten al fetei, iar baiatul i-a lasat sa vorbeasca. Au mai venit doi baieti, dupa care au plecat toti trei. Apoi Marian a fost atacat din spate si pus la pamânt, dupa care i-au luat tot“, a povestit mama lui Marian.


Totul ar fi parut o tâlharie ca oricare alta, insa, in urma cercetarilor, oamenii legii au stabilit ca nimic nu a fost intâmplator din ceea ce s-a petrecut. Mihai a pus totul la cale cu ajutorul si participarea Victoriei T., de 19 ani, din Craiova, tânara cu care s-a intâlnit Marian. Faptul ca victima a fost atrasa pe o alee intunecata a facut parte din scenariul minorului. Acesta nu a participat la tâlharie pentru ca era cunoscut de victima, fiind „ajutat“ de Gabriel L., de 18 ani, si Ionut T., de 16 ani. Pentru a nu da de banuit, tâlharii au luat si telefonul victimei, acesta fiind inapoiat mai târziu.


Dosar penal


Dupa comiterea faptei, minorii au amanetat lantisorul de aproximativ 28 de grame la o casa de amanet din cartierul craiovean 1 Mai, pentru suma de 660 de lei. Telefonul victimei a fost gasit asupra lui Mihai, cel care a pus totul la cale. Pe numele acestuia a fost intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de tâlharie, iar pe numele celorlalti tineri pentru comiterea infractiunii de participare la tâlharie. Procurorul care a instrumentat cazul a dispus continuarea cercetarilor cu autorii in stare de libertate. De asemenea, politistii incearca sa afle daca au mai existat victime ale grupului de minori si care nu au sesizat politia pâna acum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS