12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

A esuat o nava

O nava sub pavilion german a esuat pe un banc de nisip la numai 100 de metri de malul românesc al Dunarii. Nava de 800 de tone, Lepptal, inregistrata in Berlin, la bordul careia se aflau patru marinari, transporta 650 de tone de grâu din Ungaria in portul Lom, din Bulgaria.


Capitanul navei, Claudiu Coces, a facut o manevra gresita de navigatie si a intrat cu vaporul pe o portiune cu nisip din dreptul localitatii Gruia. Pe puntea navei au ramas doar doi marinari, care sunt in afara oricarui pericol. In zona apa nu masoara mai mult de doi – trei metri adâncime, fapt care a facut ca din 8 februarie si pâna in noaptea de 12 spre 13 februarie, nava sa nu inainteze decât 500 de metri. De mai bine de 24 de ore, nava Lepptal este suspendata in amonte de portul comercial Gruia, in dreptul kilometrului fluvial 853. Pâna in prezent nu a fost afectata circulatia fluviala, nava fiind la o distanta de mai bine de 50 de metri de senalul navigabil, dar operatiunile de salvare sunt practic imposibile.


„Daca va fi nevoie vom actiona si noi cu ambarcatiuni sa tragem nava esuata, dar apa este foarte mica si nu se poate face mai nimic. Nu sunt sparturi in puntea vie (partea din apa a navei) a ambarcatiunii, dar daca vom avea sesizari vom trece imediat la transbordarea grâului“, a declarat Mihai Ghiba, director Navrom Mehedinti. Hidrologii anunta o crestere a cotei fluviului Dunarea abia saptamâna viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS