17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Rapus de viteza

O masina puternica, 170 km/h pe Calea Bucuresti si o clipa de neatentie, de atât a fost nevoie ca un tânar de 19 ani, student in primul an la Facultatea de Fizica din Craiova, care iesise in oras cu prietenii, sa moara in urma unui accident violent.


Alin Robert Nicolae, de 19 ani, din Craiova, conducea sâmbata noapte, in jurul orei 2.20, pe strada Calea Bucuresti, dinspre Centru catre Metro, Opelul Astra cu numarul DJ-15-NAR. Conform politistilor de la rutiera, la intersectia cu strada Humulesti, Nicolae a virat stânga pentru a intoarce, insa nu s-a asigurat si a acrosat BMW-ul cu numarul DJ-87-MAB, condus pe linia de tramvai, din aceeasi directie, de Alexandru Bogdan Mitricuna, de 19 ani, din Craiova. In urma contactului dintre cele doua automobile, Mitricuna a pierdut controlul directiei de mers, iar BMW-ul s-a rasucit, dupa care a parasit partea carosabila si a intrat cu partea stânga intr-un stâlp de pe marginea drumului.


Echipajul de descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dolj si doua ambulante SMURD au intervenit imediat la locul accidentului. Cei doi pasageri ai BMW-ului, unul care ocupa locul dreapta-fata, iar celalalt care statea pe bancheta din spate, au fost scosi teferi dintre fiarele contorsionate ale masinii. Soferul a murit la scurt timp, pe masa de operatie a Spitalului de Urgenta Craiova, desi purtase centura de siguranta, iar airbag-ul lateral se deschisese in urma coliziunii.


Impact nimicitor


Politistii de la rutiera spun ca nu au mai vazut pâna acum o masina atât de avariata dupa un impact lateral. In urma coliziunii cu stâlpul, BMW-ul s-a indoit, iar locul soferului aproape a disparut. Partea din fata a masinii s-a retezat, iar motorul si axul rotilor din fata au zburat câtiva metri, oprindu-se in gardul spitalului din apropiere. „Impactul a fost atât de puternic incât toata partea din fata a masinii s-a rupt si a fost proiectata in gardul spitalului. Din fericire, nu a trecut nimeni pe trotuar in acel moment, pentru ca nu ar fi scapat cu viata daca ar fi fost lovit de motor“, a povestit un agent din cadrul Biroului Politiei Rutiere Craiova. De asemenea, structura de rezistenta a stâlpului a fost serios afectata, acesta amenintând sa se prabuseasca in orice moment. Lucratorii Electrica au intervenit ieri pentru evaluarea pagubelor si remedierea avariilor. Opelul condus de Alin Robert Nicolae nu a suferit decât avarii minore, iar ocupantii masinii au scapat fara nici o zgârietura.


170 de kilometri pe ora


Politistii de la rutiera au stabilit, din declaratiile ocupantilor BMW-ului, ca in momentul tamponarii dintre cele doua autoturisme vitezometrul indica 170 de kilometri pe ora, cu 120 mai mult decât viteza maxima admisa in localitate. „In mod cert victima accidentului conducea cu viteza foarte mare, altfel nu ar fi decedat, insa vom putea spune cu certitudine care a fost aceasta numai dupa expertiza tehnica“, a declarat comisar Stelian Nicolaescu, seful Serviciului Politiei Rutiere Dolj.


Politistii doljeni mai spun ca si parintii ar trebui sa dea dovada de mai multa responsabilitate si sa nu le ofere copiilor masini puternice, care pot fi scapate usor de sub control in lipsa experientei. „Parintii ar trebui sa fie mai atenti si sa nu le dea copiilor fara experienta in conducere masini puternice, mai ales ca acestia din urma sunt la vârsta teribilismului. Totusi, indiferent de masinile pe care le conduc, soferii trebuie sa respecte regulile de circulatie si sa ruleze cu viteza legala, altfel pot deveni victime ale accidentelor, ca in cazul evenimentului tragic de sâmbata noapte“, a mai spus Stelian Nicolaescu.


Dupa primele cercetari, politistii de la rutiera au stabilit ca vinovat de producerea accidentului este soferul Opelului, care nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers. Pe numele lui Alin Robert Nicolae s-a intocmit dosar pentru savârsirea infractiunii de ucidere din culpa, insa se continua investigatiile pentru stabilirea cu certitudine a imprejurarilor care au dus la moartea studentului Mitricuna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS