21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPaduri amenintate de incendii

Paduri amenintate de incendii

Padurile de la Balteni si Milcov Deal din judetul Olt au fost la un pas de a fi cuprinse de flacari in urma unor incendii izbucnite joi dupa-amiaza la liziera. Pompierii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) au intervenit in scurt timp, impiedicând astfel producerea unui dezastru.


Primul incendiu a izbucnit la ora 14.50, in localitatea Balteni. De la o tigara aprinsa aruncata in apropierea caii ferate, focul s-a extins la vegetatie si ameninta sa cuprinda padurea aflata in apropiere. Un localnic a anuntat incendiul prin serviciul de urgenta 112, iar pompierii ISU au stins focul la timp.


Potrivit informatiilor oferite de Tudor Marineata, primarul comunei Balteni, flacarile au cuprins 1,2 hectare de padure si patru hectare de vegetatie uscata. „Flacarile au venit dinspre calea ferata, probabil de la o tigara aprinsa. Au ars patru hectare de iarba uscata, 80 de acri de puieti si 40 de acri de padure. Din fericire, focul nu a cuprins si arborii din padure, ci doar frunzele si iarba uscata“, a spus Tudor Marineata.


O ora mai târziu, dispeceratul ISU a fost anuntat ca un incendiu a izbucnit in localitatea Milcov, sat Milcov Deal. Si aici au ars vegetatia uscata de pe un teren agricol si frunze uscate dintr-o padure aflata in apropiere, pe o suprafata de 1.500 de metri patrati. Potrivit informatiilor oferite de lucratorii ISU, cele doua incendii nu s-au soldat cu victime si nici cu pagube materiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS