21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCarpat Air are concurenta in Banie

Carpat Air are concurenta in Banie

Aeroportul Craiova se pregateste de curse internationale. Carpat Air va introduce zboruri catre Italia, Germania, Franta si Grecia incepând cu 27 martie, iar alta companie aviatica, Austrian Airlines, este interesata sa-i duca pe olteni peste granita pe calea aerului.


Chiar daca zborurile interne organizate de Tarom s-au dovedit un esec rasunator, previzibil de altfel, companiile internationale dau târcoale Aeroportului din Banie, dupa ce au vazut ca unul dintre marii operatori din tara, Carpat Air, a inclus Craiova pe lista zborurilor internationale. Reprezentantii Austrian Airlines au venit vineri la Craiova unde au discutat cu autoritatile locale si cu oamenii de afaceri despre introducerea unui zbor direct Viena – Craiova – Viena. Dupa ce au trecut pe la Consiliul Judetean Dolj si pe la Camera de Comert si Industrie Oltenia, austriecii au vizitat Aeroportul Craiova, locul de unde aeronavele companiei ar urma sa-si ia zborul catre capitala Austriei. „Le-a placut aeroportul, dar inainte de a zbura de aici vor face mai intâi un studiu de piata. Compania Austrian Airlines vrea sa intre masiv in România, iar acum viziteaza toate aeroporturile din tara pentru a alege unul ca baza. Acesta va colecta calatorii din celelalte aeroporturi din tara“, a declarat directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru. Decizia austriecilor de a veni la Craiova ar putea fi influentata decisiv de rezultatul privatizarii SC Avioane SA. Una dintre cele doua firme care vor sa cumpere societatea craioveana este din Austria si se numeste Diamond. „Daca va câstiga firma din Austria pe 28 februarie când se vor deschide plicurile atunci cursa catre Viena va fi foarte atractiva pentru companie, deoarece ar putea duce si aduce oamenii acasa“, a mai spus Dumitru. Nici una dintre firmele ale caror nume au fost vehiculate in presa ca posibili cumparatori ai fabricii de Avioane nu a depus pâna acum ofertele. „28 februarie este ultima zi in care se depun ofertele si totodata data când se va afla cine a fost descalificat“, a declarat directorul Avioane SA, Pantelimon Vâlceanu.


Din Craiova catre Europa


Pâna când se vor hotari austriecii sa zboare de pe aeroportul din Craiova, o vor face cei de la Carpat Air. Compania a anuntat ca incepând de pe 27 martie Bania va deveni cel de-al doisprezecelea oras din tara unde vor sosi si de unde vor decola avioane catre 14 destinatii din Italia, Germania, Franta si Grecia. Baza Carpat Air a fost stabilita la Timisoara, de unde avioanele vor zbura in tara pentru a-i colecta pe calatori, apoi ii va aduce din nou la Timisoara, unde acestia vor fi imbarcati intr-un singur avion catre destinatia dorita. Cursele catre Craiova vor pleca din Timisoara in zilele de marti, joi si sâmbata la orele 16.00 si 16.45, iar din Craiova vor pleca in zilele de luni, miercuri si vineri la orele 6.55 si 7.45.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS