12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-au intors austriecii!

S-au intors austriecii!

Proiectul complexului turistic si de agrement de lânga Parcul „Nicolae Romanescu“ are deja doua moase, investitorii italieni declarati drept asociati ai Primariei Craiova fiind concurati pe ultima suta de metri de o firma austriaca.


In vreme ce craiovenii erau asigurati ca in luna martie va incepe construirea complexului turistic de lânga Parcul „Nicolae Romanescu“, intentia unor investitori italieni in acest sens fiind deja considerata, neoficial, câstigatoare din lipsa de concurenta, ieri soarta obiectivului a luat o intorsatura neasteptata. Reprezentantii unei firme austriece, care au mai vizitat Craiova si care au propus municipalitatii, anul trecut, un parteneriat pentru ridicarea si exploatarea unui hotel la pachet cu accesorii de agrement pentru copii si adulti, s-au infiintat la Primaria Craiova intrebându-l pe primarul Antonie Solomon daca mai tine cont de propunerea lor. Ofensiva austriecilor l-a surprins pe primarul Craiovei, care a declarat aproape zilnic, de la Revelion incoace, ca este ca si batuta palma cu investitorii italieni, hotarâti sa bage 60 de milioane de euro in cartierul olimpic.


„Noi nu cheltuim nimic, doar vom incasa din venituri. Vom propune consiliului local municipal asocierea cu italienii chiar in februarie, iar in martie o sa demareze lucrarile. N-are nici un rost sa stam pe gânduri“, sunt frazele pe care Solomon le-a rostit de câte ori a avut ocazia.


Acesta a recunoscut insa ca, initial, in toamna anului trecut, a mai contabilizat o varianta de realizare a complexului turistic – asocierea cu austriecii, de la care insa nu ar mai fi primit nici un semn de viata. Se pare ca afaceristii din Austria l-au convins pe primar de buna lor credinta, dovedindu-i ca au trimis o scrisoare de intentie inainte de Craciun, insa printr-un intermediar din Gorj. „Mi-au aratat acum o scrisoare pe care zic ei ca au incredintat-o unei persoane din Gorj, aceeasi care i-a si adus la Craiova prima oara. Eu nu am stiut pâna acum“, a afirmat Antonie Solomon.


Cert este ca in Primaria Craiova nu exista o adresa oficiala din partea austriecilor, insa trecerea lor prin Banie este deja resimtita in primul birou al municipalitatii.


Concurs de proiecte


Austriecii sunt asteptati pâna la sfârsitul acestei luni cu documentatia pentru construirea unui complex turistic lânga Parcul „Nicolae Romanescu“, iar proiectul va fi prezentat consilierilor locali impreuna cu cel al italienilor de la Genki Consult, care au si facut o demonstratie grafica in consiliul local, pe 30 noiembrie 2006. „Daca tot au venit si austriecii, e benefic pentru Craiova sa alegem din doua solutii. Daca pâna la sfârsitul lunii februarie avem doua proiecte, eu le prezint consiliului local. Consilierii sa hotarasca. Insa nu voi lasa sa mai treaca timpul“, a spus Solomon.


Primarul sustine ca o suprafata de zeci de hectare de lânga Parcul „Nicolae Romanesu“ este pârloaga si este pacat sa nu se amenajeze. „Nu se atinge nimeni de parc. Hotelul, bazinele, terenurile de volei si tenis, locurile de joaca si toate câte se vor mai construi vor fi in afara Parcului «Romanescu»“, a mai aratat primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS