27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCursa Craiova - Bucuresti s-a nascut moarta

Cursa Craiova – Bucuresti s-a nascut moarta

Cursa aeriana Bucuresti – Craiova si retur isi da obstescul sfârsit inainte de a fi inceput sa functioneze. Dupa zborul de luni, anulat din cauza lipsei cumparatorilor de bilete, urmatoarele trei curse impartasesc aceeasi soarta.


Daca ati planuit sa plecati cu avionul din Craiova catre Bucuresti in aceasta zi sau lunea si joia viitoare ar fi bine sa va gânditi la alte mijloace de deplasare. Compania Tarom a decis sa anuleze zborurile din 12 si 15 februarie, dupa ce a constatat ca pentru cursa de astazi, care urma sa plece la ora 14.25, nu s-a vândut nici un bilet. „Pentru zborul de mâine (astazi – n.r.) nu s-a cumparat nici un bilet, iar pentru celelalte doua zboruri de pe 12 si 15 februarie am primit mesaj de la Bucuresti ca au fost anulate“, au declarat reprezentantii agentiei Tarom din Craiova. Din lipsa de clienti, avionul ATR cu 48 de locuri care urma sa efectueze primele patru zboruri de pe Aeroportul Craiova a ramas la sol.


Parlamentarii si oamenii de afaceri pe care mizau autoritatile centrale si cele locale ca se vor abona la zborurile Tarom nu au dat pâna acum semne ca-si doresc acest lucru, cu mici exceptii.


Traseu neinspirat sau lipsa de popularizare?


Cursa Craiova – Bucuresti este un paradox. In ciuda anularii zborurilor si a suspendarii cursei care este o chestiune de saptamâni, clientii sunt interesati sa se deplaseze la Bucuresti cu avionul. Problema este ca ramân la stadiul de intentie din cauza ca orarul propus de Tarom nu se coreleaza cu celelalte zboruri internationale de pe aeroporturile din Bucuresti. „Zilnic vin clienti si ne intreaba de preturi si de legaturile internationale pe care le au in Bucuresti. Apoi pleaca deoarece orarul lor nu se leaga cu cele din Capitala. In mod normal, cursa asta din Craiova ar fi buna, dar din câte se pare nu si pentru ei“, au precizat reprezentantii agentiei Tarom din Craiova.


Directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru, a declarat ca nu stia de o astfel de problema, dar a spus ca va incerca sa negocieze cu cei de la Tarom alte ore de plecare din Craiova. In prezent, avionul catre Bucuresti ar trebui sa plece luni la ora 10.10, iar joi la 14.25. Daca principalul scop al cursei va fi ca pasagerii sa prinda cursele externe care pleaca de pe aeroporturile Baneasa si Otopeni din Bucuresti, atunci sfârsitul este garantat. Incepând din 15 martie, de pe Aeroportul din Banie vor incepe sa zboare avioanele companiei low-cost Carpat Air catre destinatii internationale, la preturi foarte mici. Atunci oltenii nu vor mai avea nici un motiv sa plece la Bucuresti deoarece vor avea avionul la scara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS