21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalRazboi cu mizeria in Valea Rosie

Razboi cu mizeria in Valea Rosie

De la inceputul campaniei antidezordine, din cartierul craiovean Valea Rosie au fost recoltate 35 de remorci de gunoi. O data cu inaintarea frontului de taiere, mai multi locuitori ai celui mai murdar cartier din Banie au inceput sa acuze autoritatile ca au actionat nedemocratic.


Pe zi ce trece, autoritatile din Banie constata ca in cartierul Valea Rosie, inscris la sfârsitul lunii ianuarie in capul listei pentru primenire, este mai mult de lucru decât preconizasera. Ieri, Serviciul Public de Salubritate Craiova inregistra transportul remorcii cu numarul 35, dupa numai patru zile de taiere a balariilor, sârmelor, imprejmuirilor metalice de toate formele si dimensiunile si dupa tot atâtea zile de ridicare a molozului si tuturor celorlalte obiecte care nu fac parte din decorul spatiilor verzi sau din arealul constructiilor legale. Ca atare, Primaria Craiova a decis suplimentarea fortelor, astfel ca ieri au lucrat in cartierul Valea Rosie 150 de angajati ai serviciilor subordonate municipalitatii si mai multe utilaje ale Salubritatii si Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ. Potrivit viceprimarului Gheorghe Nedelescu, actiunea demarata sâmbata se va intinde peste perioada estimata de sapte zile. „Nu ne inchipuiam ca poate exista atâta mizerie. Una e sa vezi si alta e sa aduni. Probabil ca de aici vom strânge nu zeci, ci sute de remorci de gunoaie si, in mod sigur, nu ne vor ajunge sapte zile. Insa campania a inceput si va fi dusa la bun sfârsit cu orice pret“, a spus Nedelescu. Oficialul craiovean a mai afirmat ca, din Valea Rosie, trupele se vor muta in Sarari si Lapus-Arges. El nu a putut estima costul lucrarilor pe care le executa primaria in cadrul ofensivei, dar a apreciat ca se vor cheltui milioane de lei din buget. „Este pacat ca, in loc sa folosim acesti bani pentru investitii, ii bagam in curatenia pe care asociatiile de proprietari ar trebui sa o faca“, a mai spus Nedelescu. Singurii participanti care, deocamdata, nu costa sunt 60 dintre oamenii adusi la munca in probe de Salubritate, ei urmând sa fie angajati in câteva zile.


Paza la gunoieri


Craiovenii din Valea Rosie au primit cu bratele deschise plutoanele tocmite de primarie sa curete zona, insa au existat si exceptii. In ciuda faptului ca locuitorii cartierului au solicitat in nenumarate rânduri ajutor din partea autoritatilor pentru a li se curata spatiile verzi, unii s-au pornit ieri pe injuraturi, suparati ca le-au disparut gardurile, pilonii din parcari ori boschetii de la ferestre. Inspectorii Primariei Craiova au solicitat prezenta Politiei Comunitare, pentru a fi siguri ca indignarea oamenilor nu se va amplifica.


„Probabil ca unora nu le place curatenia sau n-au ce face, fiindca azi (ieri – n.r.) ne-au primit cu injuraturi. Daca am ajuns sa lucram sub protectia Politiei Comunitare, atunci e grav“, a spus Dan Dobrescu, seful Corpului de control al gospodaririi. Mihai Ionascu, locuitor al cartierului Valea Rosie, este de parere actiunile administratiei au fost demarate in mod nedemocratic. „Este o decizie nedemocratica. Cred ca trebuia intâi sa se supuna la vot, eu stiu, in cadrul fiecarei asociatii. Poate ca unele dintre gardulete isi au rostul lor, poate ca apara gradinile de câini si chiar de persoane care distrug“, a spus Ionascu. Functionarii sustin insa ca spatiile verzi ingrijite nu au fost deranjate, iar Mihai Ionascu nu si-a putut aminti când a fost convocat ultima oara la o adunare generala a asociatiei din care face parte.


Pas la rable si garaje


Reprezentantii primariei au afirmat ca singurele garaje si baraci desfiintate incepând de sâmbata in Valea Rosie au fost cele demontate chiar de proprietarii lor. „Nu insistam inca sa le demolam noi, atâta vreme cât mai sunt multe de facut aici. Probabil ca, in privinta constructiilor provizorii neautorizate, vom mai astepta câteva zile, sa si le ia singuri. Dispozitiile de demolare sunt insa semnate, astfel ca oricând putem trece la darâmat“, a spus Dan Dobrescu, seful Corpului de control gospodarire. Aceeasi situatie si in cazul rablelor abandonate pe domeniul public, inventariate si incluse in programul de ridicari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS