5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPaznic batut cu lantul de un bolnav psihic

Paznic batut cu lantul de un bolnav psihic

Un paznic si un pacient de la Sectia psihiatrie a Spitalului Judetean Slatina au fost loviti luni seara cu lantul de un bolnav psihic care a refuzat sa isi faca baie. Margarit Visan, de 53 de ani, din comuna Tufeni, judetul Olt, a fost adus la spital cu ambulanta si insotit de politistii din comuna. La sosirea in spital, potrivit medicului de garda, barbatul era foarte agitat. Pentru ca era murdar, barbatul a fost dus la baie. Ajuns in camera de baie, Margarit a refuzat sa se dezbrace, iar un gardian a incercat sa-l ajute sa se dezbrace. Furios, barbatul a scos un lant gros cu care era legat la pantaloni si a inceput sa-l loveasca pe paznicul spitalului. In acel moment, alt bolnav a intervenit, insa a fost lovit si el de agresor. Dupa aproximativ un sfert de ora, când medicii au reusit sa-i ia lantul, gardianul si pacientul lovit au fost trimisi la camera de garda pentru ingrijiri medicale.


Radu D., de 20 de ani, din Draganesti-Olt, angajat al Societatii Comerciale Ticoni SRL, a fost diagnosticat cu plagi contuze vertex regiunea parietala stânga si occipitala prin agresiune. Pacientul Gheorghe S., de 60 de ani, din comuna Morunglav, a primit diagnosticul de plaga contuza regiunea parietala stânga.


Margarit Visan le-a spus medicilor ca lucreaza la o balastiera in Pitesti. „A zis ca lucreaza la Pitesti, la o balastiera. Are un diagnostic stabilit de medicii de la un spital din Pitesti, psihopaduida pe fond toxic etanolic. Aici a fost diagnosticat cu sindrom maniacal coleros. Vom incerca sa luam legatura cu medicul de la spitalul respectiv. Il vom tine internat câteva zile si speram sa ne putem intelege cu el“, a declarat medicul de garda.


Potrivit informatiilor primite de la viceprimarul din comuna Tufeni, Margarit Visan locuieste singur, nu are parinti si nici sotie. Barbatul a fost plecat sa munceasca la Pitesti si s-a intors in urma cu aproximativ doua saptamâni. „Stim ca a fost plecat sa munceasca la Pitesti, lucra pe santier. Când s-a intors parca nu mai era el. Asculta muzica la maximum. Noaptea se trezea si zdranganea niste table. Alerga copiii cu lantul prin sat. Ne-a facut multe probleme, dar nu puteau politistii sa-l prinda“, a spus viceprimarul comunei Tufeni, Radu Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS