8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGradinile zoologice, controlate de comisarii de mediu

Gradinile zoologice, controlate de comisarii de mediu

Comisariatul Judetean al Garzii Nationale de Mediu a facut controale la gradinile zoologice din Slatina si Caracal, care din 2005 au autorizatii de mediu cu program de conformare. Acestea trebuie sa obtina viza pentru acest an pe autorizatiile deja primite de cele doua municipalitati, proprietarele gradinilor, iar pâna la 1 noiembrie au termen sa modernizeze si sa extinda spatiile pentru expunerea in custi si voliere a animalelor si pasarilor domestice si salbatice. Daca nu realizeaza modernizarile, cele doua orase ar putea ramâne fara gradini zoologice.


„La data controlului, la Gradina Zoologica din Slatina am constatat realizarea in proportie de 90% a unui nou amplasament pentru ursi si faptul ca este in curs de elaborare proiectul de reabilitare-modernizare. De asemenea, este asigurata hrana corespunzatoare din punct de vedere calitativ si cantitativ pentru fiecare specie si sunt amplasate bariere si semne pentru public, pentru impiedicarea contactului cu animalele“, a declarat comisarul-sef Florin Homorean. Deseurile menajere sunt colectate cu europubele si sunt transportate la halda orasului, prin contract cu Salubris.


Punctele deficitare ale celor doua gradini sunt, potrivit sefului comisariatului, retelele de canalizare, sistemele de colectare a deseurilor si spatiile de crestere a animalelor in captivitate, probleme care trebuie rezolvate pâna la 1 noiembrie, pentru obtinerea autorizatiilor de mediu la standarde europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS