20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConturile francezilor, golite de români

Conturile francezilor, golite de români

Patru tineri, dintre care trei din Dolj, au fost arestati in Franta dupa ce au fost prinsi in flagrant in timp ce goleau conturile unor francezi cu ajutorul unor carduri clonate.


Ramona Cornelia D., de 17 ani, Titu Florian Almajanu, de 24 de ani, Ion Craciun, de 29 de ani, toti din orasul doljean Filiasi, si Alina Ghisan, de 21 de ani, din Baia Mare, au fost arestati saptamâna trecuta la Lyon de politistii francezi, asupra lor fiind gasite 143 de carduri clonate si suma de 11.300 de euro, obtinuti prin fraudarea bancomatelor.


Bani expediati cu „posta muzicala“


Prinderea celor patru a fost posibila prin colaborarea autoritatilor franceze cu politistii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova. Politistii craioveni au aprofundat cercetarile in acest caz, stabilind ca tinerii trimiteau rudelor din România banii furati din conturile francezilor. „Pe 24 ianuarie am interceptat doua colete trimise de cei patru in România cu un transport al firmei Atlassib. Intr-unul dintre colete se afla o combina muzicala cu doua boxe, in interiorul carora fusese ascunsa suma de 120.920 de euro“, a mentionat comisarul-sef Gheorghe Bica, seful BCCO Craiova.


Pornind de la datele inscrise pe colete, politistii francezi au descins la adresa expeditorului, unde au gasit 125 de carduri clonate si 35.000 de euro. La rândul lor, politistii craioveni de la Crima Organizata le-au facut o vizita neanuntata destinatarilor acestor colete – Aurica Bogatu, de 48 de ani, si Florin Almajanu, de 52 de ani, ambii din Filiasi. Oamenii legii au gasit la acestia inca patru asemenea combine muzicale ale caror boxe mai purtau urmele unor transporturi anterioare de bani. Ancheta continua in acest caz, fiind derulata in colaborare de procurorii francezi si cei români de la Biroul Teritorial Dolj al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS