6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Coada la adoptii

De la inceputul anului si pâna in prezent au fost primite 80 de solicitari de adoptie la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Dolj. La nivelul judetului, aproximativ 100 de copii au fost declarati adoptabili.


Persoanele care-si doresc cu orice pret un copil si se hotarasc sa il adopte o pot face alegând un copil aflat in grija oricarei directii judetene din tara. „Procesul de adoptie dureaza maximum sase luni, insa cei care doresc sa devina parinti trebuie sa obtina initial atestat pentru persoana adoptatoare, iar copilul trebuie neaparat declarat adoptabil de catre instanta“, a mentionat Florin Stancu, director executiv al DGASPC Dolj.


Dupa ce copilul este luat in sânul familiei adoptatoare, urmeaza o perioada de relationare pentru a vedea daca copilul se adapteaza in noua sa familie.


Chiar daca acesta este declarat adoptabil, dupa fiecare an, cazul sau este revizuit in situatia in care acesta are familie. Legea obliga reintegrarea copilului in familia naturala, insa aceste cazuri sunt foarte rare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS