10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBucataria, o vaca de muls pentru angajati

Bucataria, o vaca de muls pentru angajati

In timp ce din blocul alimentar se fura ca in codru, pacientii internati la Spitalul de Urgenta Craiova sunt serviti cu zeama lunga pe post de ciorba, apa colorata pe post de ceai si fiertura de cartofi la felul doi. Bolnavii nu au mai vazut brânza de multi ani, oua de câteva luni, iar carne de la Craciun.


Doi angajati ai Spitalului de Urgenta Craiova au fost filmati zilele trecute cu o camera ascunsa de un reporter craiovean in timp ce isi indesau in portbagajul masinii mai multe sacose pline pe care tocmai le scosesera din blocul alimentar. Desi prinsi in flagrant, angajatii cu pricina, manipulantii Gheorghe Coditoiu si Nicu Predescu, neaga ca ar fi avut in sacose alimente sustrase din spital.


Gheorghe Coditoiu, considerat creierul scurgerilor care au loc de multi ani din blocul alimentar al spitalului, sustine ca sacosele cu pricina nu ar fi continut altceva decât sticle goale, ramase de la comertul cu lapte de vaca pe care il practica de multa vreme in spital. „Am acasa, la Leamna, o vaca si mai scot si eu un ban cu laptele pe care il vând in spital pe la colegi“, s-a justificat Coditoiu.


Gheorghe Coditoiu este angajat de multi ani la Spitalul de Urgenta. Chiar daca lucreaza pentru salariul minim, barbatul sustine ca nu a fost niciodata tentat sa fure, iar casa de la Leamna de Sus in care locuieste cu familia sa si-ar fi construit-o cu bani imprumutati de la banca, nu din furtisagurile pe care este acuzat ca le-ar face in spital.


Coditoiu, aratat cu degetul


Pe de alta parte, ispravile manipulantului si ale colegului sau sunt cunoscute de cadrele medicale din spital. „Au o masina Lada de culoare rosie, trasa in spatele magaziei de alimente. Pe la ora 14.00, când se schimba tura, ii vezi iesind cu plasele pline cu mâncare, cu cartofi, cu pâine, pe care le inghesuie in masina. Ii vedeau aproape in fiecare zi asistentele si medicii pe fereastra de la blocul operator. Nu le pasa, nu au jena, fura in plina zi si nu-i intreaba nimeni nimic. Apoi ies cu masina pe Poarta II si agentii de paza nu ii intreaba nimic pentru ca si ei sunt mânjiti. Asa fac de ani buni si conducerea spitalului stie, dar inchide ochii. Nu au fost luate niciodata masuri impotriva lor“, a spus un cadru medical care a dorit sa-si pastreze anonimatul.


Conducerea e multumita ca se fura cu masura


Conducerea unitatii sanitare sustine cu nonsalanta ca este la curent cu furturile din spital, dar ca se fura cu masura. „Existau suspiciuni inca de acum un an cu privire la furturile din blocul alimentar, insa controalele inopinate facute de noi au dovedit ca nu sunt importante. Oricum, aceste controale au rarit mult furturile. Când am venit eu la conducerea spitalului se fura cu camionul. Acum se fura cu sacosele“, isi prezinta marile realizari dr. Cristina Calangiu, managerul Spitalului de Urgenta Craiova. Dr. Calangiu sustine chiar ca s-au facut mereu controale, dar ca abaterile cele mai grave constatate au fost lipsuri de câteva sute de grame cauzate de deshidratarea cartofilor depozitati in magazie. „Corpul de control“ al managerului a pedepsit insa fapta exemplar, imputând angajatilor blocului alimentar contravaloarea cantitatii lipsa.


Verificari de ochii lumii


Dr. Calangiu mai spune ca asistentul-sef din blocul alimentar s-ar fi autosesizat chiar in ziua in care ziaristii „filau“ zona blocului alimentar si ar fi dispus verificarea celor doi angajati, care nu aveau asupra lor decât niste sticle goale. Asistenta Alina Ianas sustine insa ca nu ar fi fost vorba chiar de un control, dar ca i-ar fi intrebat pe cei doi ce au in sacose si ca acestia ar fi raspuns ca sticle goale. Ce intelege dr. Calangiu prin control este greu de spus. Greu de inteles este si reactia dr. Calangiu vizavi de imaginile filmate: „Cred ca imaginile respective nu reflecta adevarul. Putea sa fie orice in acele sacose. Nu se poate dovedi ca angajatii carau alimente. Cu atâtea controale, nu puteau sa treaca nevazuti!“.


Daca seful blocului alimentar nu ii controleaza, ci ii crede pe cuvânt, atunci despre ce controale vorbeste managerul spitalului? Si cine ii verifica pe salariati la iesirea din unitate daca agentii de paza, potrivit managerului, au alte atributii.


Pâna acum nu s-a autosesizat nimeni in legatura cu furtul de la spital inregistrat cu camera de filmat. Conducerea spitalului ar fi facut verificari ale caror rezultate au fost irelevante si cam atât. Blocul alimentar ramâne o vaca de muls pentru propriii angajati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS