3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCiobotea, subprefect

Ciobotea, subprefect

Ionel Ciobotea, fostul subprefect de Dolj, eliberat din functie de guvern in septembrie 2006, s-a intors ieri in prefectura pentru a-si relua postul. Ciobotea ramâne in atentia procurorilor de la Parchetul de pe lânga Judecatoria Craiova, care-l cerceteaza pentru licitatia trucata de atribuire a tiparirii buletinelor de vot la alegerile din 2004.


Dupa plecarea din prefectura, fostul subprefect Ionel Ciobotea a dat in judecata Guvernul României, Cancelaria Primului Ministru si Ministerul Administratiei si Internelor, declarându-se nemultumit atât de calificativul care i-a fost dat de seful sau, prefectul Nicolae Giugea, cât si de hotarârea guvernului prin care a fost eliberat din functie.


Fostul subprefect a mai cerut instantei de judecata sa oblige autoritatile sa emita un nou act administrativ prin care sa fie repus in functia de subprefect, sa i se dea salariile ce i se cuveneau functiei pâna la solutionarea definitiva si irevocabila a cauzei, precum si despagubiri morale in cuantum de 50.000 de lei. Pâna i se vor rezolva toate cererile adresate instantei, Ciobotea trebuie sa lamureasca conditiile de desfasurare a licitatiei publice pentru tiparirea buletinelor de vot la alegerile din 2004. Atunci era secretar general al Prefecturii Dolj si presedintele comisiei de licitatie. Revenirea lui in functia de subprefect face mai usoara sarcina procurorilor, care acum stiu unde lucreaza! Cum prefectul Nicolae Giugea a plecat in concediu de odihna, rezolvarea situatiei si a cererii lui Ciobotea i-au revenit subprefectului Nicolaie Giurgiteanu, cel care in lipsa prefectului preia prerogativele acestuia.


„Eu am preluat prerogativele prefectului, mai putin aceea prin care pot emite ordine. Am facut o adresa la Bucuresti, la Ministerul Administratiei si Internelor, in care am adus la cunostinta situatia creata si asteptam un raspuns. Deocamdata, mie nu mi-a lasat d-l Ciobotea nici un certificat de grefa, doar mi l-a aratat. Sa vina si prefectul, care are doar cinci zile de concediu, si vom vedea atunci ce se va intâmpla“, a spus subprefectul Nicolaie Giurgiteanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS