10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUngureanu este asteptat in PLD

Ungureanu este asteptat in PLD

Peste 300 de membri delegati ai Partidului Liberal Democrat (PLD) din judetele Vâlcea, Giurgiu, Dolj, Olt, Alba si Mehedinti, precum si cei 30 de parlamentari independenti care fac parte din partid s-au intâlnit, la sfârsitul saptamânii trecute, la Râmnicu Vâlcea.


Liderii PLD au declarat ca, in cazul in care se va organiza un referendum pentru destituirea presedintelui României, Traian Basescu, vor mobiliza electoratul pentru a vota impotriva acestei decizii. „Patrulaterul negru, sustinator al oligarhiilor din România, actioneaza pentru suspendarea presedintelui Basescu deoarece nu se lasa dominat de aceasta oligarhie transpartinica. Actiunea lor este de un ridicol nemaiintâlnit, iar daca aceasta prostie cu suspendarea presedintelui de catre parlament va reusi, noi, PLD, vom actiona in intreaga tara pentru a convinge electoratul sa participe la referendum si sa voteze impotriva destituirii lui Traian Basescu“, a declarat Theodor Stolojan, liderul partidului. La rândul sau, vicepresedintele PLD, Gheorghe Flutur, a acuzat PSD si PNL ca urmaresc sa declanseze o mineriada parlamentara impotriva presedintelui tarii: „PSD a mai adus minerii la Bucuresti ca sa il doboare pe Petre Roman. Acum vor sa mobilizeze parlamentarii ca sa-l schimbe pe presedintele Basescu. Aici este vorba de o schimbare a ordinii constitutionale, prin care se incearca sa alunecam spre o republica parlamentara doar pentru ca ne-am suparat câtiva pe cineva“.


„Nevoile electoratului sunt ignorate“


Liderii PLD l-au criticat dur pe premierul României cu privire la cererea de demisie a ministrului de externe, Mihai Razvan Ungureanu. Stolojan a catalogat drept incorecta cererea respectiva, sustinând ca „prin acest gest Tariceanu dovedeste ca nu-i plac oamenii competenti si ca prefera mediocritatea“.


Fostul ministru Flutur a spus ca Tariceanu practica o epurare de tip sovietic a oamenilor performanti: „A fi pe podium in acest guvern inseamna a fi foarte vulnerabil. Locul unu si trei din sondajele de opinie, adica Ungureanu si Flutur, au plecat din guvern. Cred ca in final ministrii liberali care vor ramâne in guvern vor forma o echipa care sa incapa intr-un atas de motocicleta cu care sa se plimbe Tariceanu“. Flutur este convins ca dupa Ungureanu urmeaza sa plece din guvern Monica Macovei, ministrul justitiei, caruia PSD, ajutat de PNL, ii pregateste deja o motiune de cenzura. „Tot mai clar exista in prezent premisa crearii unui guvern Tari – Geoana. PNL si PSD ar trebui sa isi arate verighetele de logodna si sa nu se mai ascunda“, a concluzionat vicele Flutur.


Un alt ministru demisionar din guvernul Tariceanu, deputatul Mona Musca, a spus ca prin atitudinea dictatoriala premierul nu face altceva decât sa semneze actele de divort fata de electorat: „Interesele si orgoliile sunt atât de mari, incât nevoile electoratului sunt ignorate. Asistam la o despartire clara a clasei politice de electorat“.


Liderul formatiunii, Theodor Stolojan, a mai spus ca PLD ii acorda sprijin politic ministrului de externe Mihai Razvan Ungureanu in cazul in care PNL o sa i-l retraga: „Cred ca nu se simte bine intr-un partid care nu-i mai acorda sprijinul politic. Am avut o discutie cu ministrul Ungureanu chiar in ziua in care premierul Tariceanu i-a solicitat demisia si l-am asigurat de tot sprijinul nostru. Nu am discutat inca despre inscrierea ministrului Ungureanu in PLD, dar ii voi face o propunere in acest sens“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS