17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal300 de oameni risca sa ajunga in strada

300 de oameni risca sa ajunga in strada

Trei sute de oameni din Baile Herculane vor ajunge in strada daca nu vor plati 756.500 de euro, contravaloarea a 89 de camere in care locuiesc de peste 15 ani.


Blocul de garsoniere a fost inchiriat oamenilor de pe timpul comunistilor, iar locatarii platesc chirie firmei Recons din Caras Severin si nu au nici o datorie catre proprietar.


Locatarii blocului de garsoniere din statiune, aflat in proprietatea Recons, au primit câte o adresa de la aceasta firma, prin care li se comunica faptul ca „s-a aprobat vânzarea spatiilor locative din blocul cu 89 de apartamente, situat in Baile Herculane, strada Trandafirilor nr. 7, pretul de vânzare fiind de 8.500 de euro, inclusiv TVA“, pentru o camera de 21 de metri patrati.


„Conform adresei primite, daca pâna sâmbata nu facem cerere scrisa prin care sa confirmam ca suntem de acord sa platim 8.500 de euro pentru camera in care locuim, pe 28 februarie blocul va fi evacuat“, au declarat locatarii. Cetatenii au posibilitatea sa-si exprime optiunea in termen de cinci zile, daca vor sa cumpere camerele.


„Nu numai ca nu avem acesti bani, dar cer si foarte mult. In camera pe care o avem ploua, au inceput sa cada tavanele, nu mai merg grupurile sanitare. Credem ca firma careia ii platim chirie nu doreste decât sa plecam din bloc si sa il vânda altora“, au spus locatarii blocului din Baile Herculane.


Primarul Ion Oprescu a precizat ca nu cunoaste situatia juridica a acestui imobil.


„Primaria este in proces cu firma Building din Severin pe mai multe pamânturi, in care este implicat si terenul de sub acest imobil in care locuiesc oameni ce risca sa fie evacuati.


Este o adevarata increngatura intre firma din Resita, care a vândut actiuni firmei din Severin, iar acum oamenii o sa ramâna pe drumuri si Primaria Baile Herculane se alege cu 300 de cazuri sociale“, a declarat Ion Oprescu.


Primarul considera ca pretul cerut este foarte mare, fiind vorba despre garsoniere confort trei, de 21 de metri patrati, cu bai si grupuri sanitare comune pe etaj.


Reprezentantii firmelor Recons si Building din Drobeta Turnu Severin nu au participat la intâlnirea cu locatarii imobilului si primarul localitatii.


Primarul a declarat ca nu are bani sa cumpere blocul, dar daca proprietarul nu vrea sa-i lase pe chiriasi sa cumpere garsonierele cu plata in rate, oamenii vor ajunge in strada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS