14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj30 de casatorii pentru 200 de euro

30 de casatorii pentru 200 de euro

30 de cupluri isi vor uni oficial destinele duminica, in comuna doljeana Caraula, cu gândul la suma de 200 de euro pe care o acorda statul fiecarei familii proaspat constituite.


La Caraula se oficiau saptamânal cam doua-trei casatorii. De la 1 ianuarie, de când a intrat in vigoare Legea nr. 396/2006 privind acordarea unui sprijin financiar echivalent cu 200 de euro pentru familiile nou-constituite, localnicii au dat buzna sa-si depuna actele de casatorie. Asa se face ca angajatii primariei din localitate trebuie sa oficieze duminica de cel putin zece ori mai multe cununii civile decât pâna anul trecut.


Numarul cununiilor civile, de zece ori mai mare


„Duminica asta avem programate 30 de casatorii, iar duminica viitoare inca 30. Vârsta mirilor incepe de la 18 ani si trece de 60. Multi dintre ei au trait in concubinaj si acum, auzind ca li se dau câte 200 de euro daca se casatoresc, s-au hotarât sa-si legalizeze relatia“, a declarat Aurel Matara, secretarul comunei Caraula si ofiter de stare civila.


Printre cei care se grabesc sa se casatoreasca se afla inclusiv persoane care nu aveau pâna acum acte. „Avem o femeie care, pentru a se marita, a trebuit sa-si faca certificat de nastere si buletin. Pentru asta ne-a ajutat si politia, pentru ca femeia nu mai stia când si unde s-a nascut. Am ajutat-o, i-am facut certificat de nastere si carte de identitate, iar acum poate sa se marite“, a mentionat secretarul Matara.


Potrivit Legii nr. 396/2006, de sprijinul financiar constând in echivalentul in lei al sumei de 200 de euro beneficiaza doar familiile in care fiecare dintre soti se afla la prima casatorie si au domiciliul sau resedinta in România, indiferent de cetatenia lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS