14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoze disparute din computerul de la Evidenta Persoanelor

Poze disparute din computerul de la Evidenta Persoanelor

Sute de persoane au fost chemate sa-si faca noi fotografii pentru a-si putea primi cartile de identitate solicitate.


Fotografiile a sute de locuitori din Craiova si comunele invecinate municipiului au disparut subit din baza de date a Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor Craiova. Se pare insa ca n-a fost vorba de o greseala umana. „A fost o problema tehnica la serverul retelei de calculatoare, in urma careia s-au sters fotografiile mai multor persoane care si-au depus actele pentru eliberarea unor carti de identitate. Au disparut doar fotografiile, nu si datele acestor persoane“, a declarat comisarul Ion Hoanca, seful Serviciului de Evidenta Persoanelor Craiova.


Telefoane „inrosite“


Singura cale de rezolvare a problemei a fost rechemarea la ghiseele Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor Craiova a tuturor persoanelor care au depus actele pentru eliberarea unor noi carti de identitate in perioada 12 – 24 ianuarie 2007, pentru a fi fotografiate din nou.


„Factura telefonica cred ca o sa fie enorma, pentru ca pe multi i-am sunat si i-am invitat sa vina aici pentru a le mai face o data fotografii. Ne-am descurcat greu, le-am luat numerele de telefon de la Informatii, de la Romtelecom. La cei din comunele invecinate ne-au ajutat foarte mult si sefii de post, care s-au dus la ei si i-au anuntat ca trebuie sa le mai facem inca o data poze“, a mentionat comisarul Hoanca.


Persoanele rechemate au avut prioritate la fotografiere, fara sa mai astepte prea mult la cozile enorme de la ghiseele unde se depun acte pentru obtinerea cartilor de identitate.


Ieri, la prânz, computerele de la Evidenta Persoanelor au fost din nou la un pas de o problema similara, din cauza unei pene de electricitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS