17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO relatie bazata pe comunicare

O relatie bazata pe comunicare

De la catedra, unde preda limba si literatura franceza si limba latina, a ajuns in prezent purtatoarea de cuvânt a Inspectoratului Judetean de Politie Dolj. Este tânara, frumoasa, implinita familial, proaspat intoarsa din concediul de crestere a copilului…


Florentina Popescu este purtatoarea de cuvânt a Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Dolj. Este o „Leoaica“, pentru a doua oara mamica, intoarsa la serviciu de doua saptamâni dupa un an de concediu pentru ingrijirea baietelului. Ea este cea care se ocupa de buna informare a opiniei publice pe raza judetului, este cea care tine legatura cu ziaristii, organizeaza si participa la briefing-uri, conferinte de presa, indiferent daca este week-end sau sarbatoare.


S-au casatorit dupa numai trei luni de prietenie


Purtatoarea de cuvânt a IPJ Dolj, Florentina Popescu, se numara printre persoanele care multumesc lui Dumnezeu pentru tot ce le-a oferit, o viata familiala perfecta si o cariera ascendenta. S-a casatorit la numai 22 de ani, dupa numai trei luni de când l-a intâlnit pe Florian. „M-am casatorit imediat dupa terminarea facultatii. Vestea ca ne casatorim dupa numai trei luni de prietenie a socat atât pe parintii nostri, cât si cunostintele. Dumnezeu a vrut insa ca decizia luata sa fie cea ideala pentru viata mea. Am un sot care ma intelege, ma sustine si imi ofera acea siguranta afectiva de care orice femeie are nevoie. Acum pasim in al unsprezecelea an al casniciei noastre, o relatie bazata pe comunicare si intelegerea omului de lânga tine. Sotul meu este o persoana extrem de calma, eu ma agit foarte repede, dar la fel de repede imi trece… Copiii il adora pe Florian, pe tati il doresc mai mult, vazându-l mai putin acasa“, a povestit Florentina Popescu. Sotii Popescu sunt parintii fericiti a doi copii, Teodora, de opt ani, si Vlad, care pe 20 februarie va implini un anisor.


Cei doi micuti sunt copia fidela a lui Florian Popescu, de la el „imprumutând ochii, caracterul, personalitatea“. Teodora este cea care si-a convins parintii sa ii daruiasca un fratior, dând mereu exemple de familii considerate de ea fericite in care existau de fiecare data doi sau mai multi copii. „Ne-a convins intr-un final sa ne gândim serios la al doilea copil. Isi dorea foarte mult un frate. Incercam de fiecare data sa o conving ca ma are pe mine, dar imi raspundea, pe masura, ca vrea pe cineva de vârsta ei, eu sunt pentru ea mami… Il iubeste atât de mult pe Vlad, are grija de el, il supravegheaza, iar el cât este de mic se lumineaza la fata când o vede“, a adaugat Florentina.


Au plecat de jos


Sotii Popescu se considera norocosi. Au casa pe care si-au dorit-o, sunt foarte multumiti de absolut tot ce au realizat pâna in prezent, atât in ce priveste profesia, cât si familial si material. Nu regreta nimic din ce au facut, indiferent daca la timpul respectiv a iesit bine sau rau, au invatat insa sa nu renunte pâna nu isi ating idealul. Florentina Popescu se ghideaza dupa principiul „in viata, orice are o solutie“.


Florian Popescu are propria afacere, fiind extrem de ocupat, insa multumit de rezultate. „Am crescut la tara intr-o comuna din judetul Olt, intr-o familie de oameni extrem de simpli. Am crescut alaturi de inca trei frati, toti baieti, si am invatat foarte mult pentru a avea meseriile visate. Am muncit mult, am plecat de undeva de jos, dupa ani de studiu am ajuns profesoara, sotul meu lucra la CFR. Când am nascut-o pe Teodora sotul meu a intrat in concediul de ingrijire a copilului, eu intorcându-ma la catedra. Ne-am mutat apoi in Craiova, iar Florian impreuna cu cel mai bun prieten al lui, care a devenit si finul nostru, a demarat o afacere“, a adaugat Florentina.


De la catedra la IPJ Dolj


Florentina Popescu a urmat studiile liceale in Slatina, dupa care a dat la Facultatea de Litere din Constanta, unde nu a stat decât un an, transferându-se la facultatea din Craiova, pentru a fi mai aproape de mama. Imediat dupa absolvirea facultatii a fost repartizata profesoara la o scoala generala din Filiasi, unde a predat limba franceza si latina. A aflat apoi de posturile scoase la concurs de IPJ Dolj.


A dat examen si a fost acceptata ca ofiter de politie initial, apoi solicitata ca purtator de cuvânt. Au urmat noi si noi specializari si cursuri, in prezent implinind sase ani de când ocupa functia de purtatoare de cuvânt a IPJ Dolj. Urmeaza studii postuniversitare pe relatii publice si negociere din cadrul Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza“ din Bucuresti. „Sunt recunoscatoare colegilor mei fara de care nu as fi reusit. Ei sunt cei care se duc la locul evenimentelor neplacute din judet si ma informeaza, pentru ca la rândul meu sa tin la curent ziaristii. Mi-a placut foarte mult meseria de profesor, dar si aceasta slujba ma implineste si imi ofera satisfactia profesionala de care aveam nevoie. Tinuta militara ma face sa ma simt intr-un mod cu totul aparte, mi se potriveste perfect“, a mai spus Florentina Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS