Acasă Local Suspendarea lui Basescu, suspendata

Suspendarea lui Basescu, suspendata

Pesedistii si peremistii par sa fie singurii ramasi pe lista celor care mai sustin suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu, demers initiat de PSD dupa scandalul biletelului trimis presedintelui de catre premierul Calin Popescu Tariceanu.


Conservatorii lui Dan Voiculescu, aprig contestatar al presedintelui Basescu, au avut ieri o reactie neasteptata in legatura cu subiectul suspendarii. Secretarul general adjunct al PC, Codrin Stefanescu, a anuntat ca partidul sau nu sustine PSD-ul pentru ca nu exista nici o baza juridica in acest proces, potrivit Hotnews. In plus, el a anuntat ca PC asteapta argumente solide pentru a sustine suspendarea presedintelui. Stefanescu a precizat totusi ca ar putea sustine un astfel de demers, dar initiativa le va apartine. Si liberalii s-au delimitat de incercarea PSD de a-l lasa pe Basescu fara scaunul de la Cotroceni.


„PNL nu se poate situa de aceeasi parte cu PSD in demersul de suspendare a presedintelui“, a declarat ieri purtatorul de cuvânt al partidului, Varujan Vosganian. El a anuntat ca aceasta chestiune este analizata in interiorul partidului, iar in urmatoarele zile PNL isi va clarifica pozitia pe aceasta tema. La rândul lor, democratii, prin vocea presedintelui partidului, Emil Boc, au declarat ca initiativa „se va intoarce ca un bumerang“ impotriva PSD. Liderul democrat a spus ca, in cazul in care PNL va sustine demersul PSD-ului de suspendare a presedintelui, Alianta D.A. nu se mai justifica, iar ramânerea la guvernare devine problematica.


Referendumul, cheia suspendarii


Pentru ca numai votul din parlament nu este suficient, pesedistii au intocmit un proiect care va intra saptamâna aceasta in dezbaterea Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, prin care cer modificarea Legii referendumului. PSD vrea ca suspendarea sa se faca prin votul majoritatii celor care se prezinta la urne, si nu prin cel al majoritatii celor inscrisi pe listele electorale, asa cum este in prezent. Presedintele Traian Basescu a caracterizat drept o lovitura de stat initiativa PSD de a modifica Legea referendumului in scopul de a-l demite.

Exit mobile version