Acasă Local Putoarea, combatuta prin comunicate de presa

Putoarea, combatuta prin comunicate de presa

Putoarea din canalul de colectare a apelor pluviale care trece prin spatele Liceului de Chimie din Craiova a inceput sa le dea dureri de cap responsabililor de mediu. In timp ce Regia Apa si Garda de Mediu cauta cauzele aparitiei substantelor toxice in canal, Agentia de Protectie a Mediului Dolj se lupta cu microbii prin comunicate de presa.


Ametiti de rezultatele testelor de laborator efectuate de Regia Apa, care a descoperit o adevarata bomba ecologica in canalul cu pricina, oficialii Agentiei pentru Protectia Mediului isi motiveaza lipsa de reactie prin comunicate de presa in care arunca responsabilitatea pe umerii altor institutii. Intr-o depesa trimisa ieri redactiei, APM Dolj se disculpa si spune ca nu a avut nici o reactie oficiala la dezvaluirile din GdS venite in urma sesizarilor locuitorilor din zona, intrucât aparatele sale de monitorizare a aerului nu au indicat depasiri ale maximului admis la mai multe substante toxice. Si asta in ciuda faptului ca in zona respectiva miroase a fecale de-ti muta nasul din loc. Singura care a prelevat probe din apa infestata cu tot soiul de „mizerii“ este Regia Apa, obligata de altfel sa faca acest lucru, deoarece este proprietara retelei de canalizare. In schimb, reprezentantii APM Dolj, institutie posesoare a unui laborator de analize, au preferat sa se tina departe de mirosul de rahat. „Noi nu putem sa facem nimic, deoarece noi monitorizam doar aerul. Apele cad in sarcina Directiei de Ape si a Regiei Apa. In privinta poluarii solului, acesta este o parte componenta a mediului, dar cade in sarcina fiecarui operator comercial sa nu-l polueze. Daca substantele toxice vor persista in apa din acel canal, atunci poate fi considerat sit contaminat“, a declarat Monica Mateescu, directoarea Agentiei Regionale de Protectie a Mediului Craiova.


Directorul Directiei Apelor Jiu, Stefan Stoica, a negat faptul ca ar avea vreo atributie in rezolvarea problemei. „Noi nu ne ocupam de canalizarile din orase. Aceasta cade in sarcina Regiei Apa si a primariei, care ar trebui sa separe colectarea apelor pluviale de cea a apelor menajere, lucru care nu se intâmpla in cartierul Craiovita“, a spus Stoica. Nici celalalt director trimis de APM pe malul canalului, Constantin Stamatoiu, seful Regiei de Apa, nu a dorit sa comenteze. In schimb, primarul Craiovei, Antonie Solomon, a comentat in stilu-i caracteristic apatia APM Dolj: „Recunosc ca nu stiu foarte exact ce spune legea despre implicarea serviciilor deconcentrate in depistarea si masurarea substantelor toxice sau poluante. Dar, daca nu Agentia pentru Protectia Mediului trebuie sa se ocupe, ca ei se agita doar ca miroase Gradina Zoologica, atunci o s-o chem pe soacra-mea sa faca masuratori“.

Exit mobile version