24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalRaspundem cititorilor

Raspundem cititorilor

Trimiteti intrebarile dumneavoastra pe adresa: Gazeta de Sud, strada Câmpia Izlaz, nr. 97A, Craiova sau pe e-mail [email protected]


Pensia v-a fost corect recalculata


„Va rog sa ma sprijiniti in vederea clarificarii dosarului de pensionare, deoarece sunt nemultumit de modul in care mi-a fost recalculata pensia si implicit indemnizatia lunara primita“, ne-a scris Ion Oprea, din satul Tiu, comuna Cernatesti, judetul Dolj.


GdS: Domnule Ion Oprea, ne-am interesat pentru dumneavoastra la Casa Judeteana de Pensii (CJP) Dolj. „Domnul care v-a sesizat beneficiaza de pensie pentru munca depusa si limita de vârsta de la inscrierea initiala la pensie, respectiv 1993. Dosarul de pensie a fost recalculat in transa a III-a, cu 1.09.2005, cu respectarea prevederilor OUG nr. 4/2005 si ale Legii nr. 19/2000. In urma recalcularii dosarului domnului Ion Oprea a rezultat un punctaj mai mic fata de cel aflat in plata la data evaluarii, mentinându-se in plata punctajul mediu anual anterior recalcularii, fiind mai avantajos“, a mentionat Ileana Ciutan, directoarea executiva a CJP Dolj.


 


Valoarea indemnizatiei a fost corect stabilita


Doamna Elena Pârvan din comuna doljeana Motatei ne-a trimis o scrisoare prin care ne solicita sprijinul in vederea rezolvarii cererilor depuse la Casa Judeteana de Pensii (CJP) Dolj. „Pâna in prezent am trimis doua cereri prin care am solicitat trecerea de la pensia anticipata la cea pentru limita de vârsta la Casa Judeteana de Pensii Dolj, dar nu am primit nici un raspuns. Au trecut deja doi ani de când astept stabilirea drepturilor care mi se cuvin“, a mentionat pensionara.


GdS: „Doamna Elena Pârvan beneficiaza de pensie pentru munca depusa si limita de vârsta de la inscrierea initiala la pensie, respectiv din 2001, pentru munca depusa in sectorul agricol de 19 ani. Pensia a fost corect stabilita cu respectarea prevederilor articolelor 41 si 162 din Legea nr. 19/2000“, a precizat Ileana Ciutan, directoarea executiva a CJP Dolj.


 


Dosarul v-a fost revizuit


Tudorita Udrea din comuna doljeana Sopot ne-a trimis pe adresa redactiei o sesizare in care ne solicita sprijinul pentru solutionarea problemelor privind recalcularea pensiei.


GdS: Doamna Tudorita Udrea, ne-am interesat pentru dumneavoastra la conducerea Casei Judetene de Pensii (CJP) Dolj. Puteti depune cerere de trecere la pensie pentru munca depusa si limita de vârsta in luna mai 2008, adica la implinirea vârstei de 58 de ani si patru luni. Prin trecerea la pensie pentru limita de vârsta, veti beneficia in continuare si de indemnizatia de insotitor. Perioada de somaj anterioara datei de 1 aprilie 2004 mentionata de dumneavoastra in sesizare reprezinta o perioada necontributiva si se ia in considerare la stabilirea stagiului total de cotizare, calculul refacându-se cu respectarea prevederilor art. 78 din Legea nr. 19/2000. Totalul numarului de puncte realizate de dumneavoastra s-a raportat pentru a determina punctajul mediu anual la 26 de ani si opt luni, stagiul complet de cotizare prevazut de Legea nr. 19/2000, si nu la cinci de ani, sapte luni si 26 de zile cât este vechimea realizata de dumneavoastra. La stabilirea punctajului mediu anual realizat de dumneavoastra se tine cont de stagiul complet de cotizare conform Legii nr. 19/2000.


Nu figurati in baza de date a institutiei


Alta sesizare primita pe adresa redactiei este de la doamna Elisabeta Vitilian, care a solicitat revizuirea dosarului sau de pensionare.


GdS: Din pacate, doamna Elisabeta Vitilian, nu ati fost gasita in baza de date a Casei Judetene de Pensii Dolj. Reprezentantii institutiei au precizat ca nu figureaza nici un pensionar cu acest nume in baza de date, tocmai din acest motiv sunteti rugata sa va prezentati la Casa de Pensii pentru rezolvarea situatiei. (A.C.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS