6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAceti nu mai anuleaza majorarile de intârziere ale asociatiilor

Aceti nu mai anuleaza majorarile de intârziere ale asociatiilor

Aceti nu mai anuleaza, de la 1 ianuarie, datoriile mai vechi de 2004 ale asociatiilor, pe care nu le-a atacat in instanta, chiar daca acestea vor solicita si vor executa separarea consumului de apa pe orizontala. Amnistia oferita de primarie nu mai este valabila deoarece incep sa curga termene de prescriere. Inlesnirea era acordata prin Hotarârea nr. 2 a Adunarii Generale a Actionarilor din 25 august 2005. De ea au beneficiat, cu girul consilierilor locali in calitate de actionari ai Aceti, mai ales asociatiile cu datorii mari.


„Am ajuns prin inlesnirile acordate asociatiilor in baza Hotarârii nr. 2 din 2005 reactualizata a AGA cu debitele si majorarile de intârziere la nivelul anului 2004. Din acest an incep sa curga termenele de prescriere, motiv pentru care Compartimentul juridic de la Aceti va deschide actiuni in instanta pentru recuperarea debitelor restante. Potrivit hotarârii, ultimul termen pâna la care asociatiile puteau sa beneficieze de anularea penalitatilor si majorarilor de intârziere pentru care nu au fost actionate in instanta a expirat la 31 decembrie 2006, potrivit actului emis de AGA“, a declarat purtatorul de cuvânt al societatii de distributie a apei, Teodor Zamfir. Administratia furnizorului face acum calculele pentru fiecare asociatie cu datorii care ar urma sa se prescrie in acest an, pentru a pregati dosarele de judecata. Teodor Zamfir a declarat ca societatea nu a finalizat aceasta operatiune.


Partea grea pentru asociatiile cu datorii abia incepe, anuntându-se zile grele atât pentru presedintii si administratorii asociatiilor cu probleme, dar si pentru locuitorii blocurilor din asociatii, care vor fi supusi la presiuni pentru a plati datoriile vechi de câtiva ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS