9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSi politistii mai gresesc

Si politistii mai gresesc

Chiar daca sunt in uniforma sau cu masina de serviciu, unii politisti craioveni mai uita de legi sau normele rutiere si calca strâmb. Dupa cum reiese din fotografia alaturata, surprinsa de un sofer pe strada Calea Bucuresti din Craiova, un echipaj de politie si-a lasat Loganul nu tocmai regulamentar. Pe Calea Bucuresti, in acea zona, dupa intersectia cu strada Henri Coanda, pe sensul de mers dinspre Institut catre Electroputere, oprirea este interzisa, fiind instalat un indicator care semnalizeaza acest fapt. Totusi, pentru soferii care trebuie sa opreasca in zona, municipalitatea a amenajat locuri de parcare, insa nu toti conducatorii auto le folosesc.


Oprirea si stationarea neregulamentara


In regulamentul de aplicare a Codului Rutier, la art. 174 se precizeaza ca se interzice, printre altele, oprirea voluntara a vehiculelor in zona de actiune a indicatorului „Oprirea interzisa“ si a marcajului cu semnificatia de interzicere a opririi. In art. 175 se spune ca se interzice stationarea voluntara a vehiculelor in toate cazurile in care este interzisa oprirea voluntara. Daca politistii si-au lasat masina de serviciu mai mult de cinci minute in acea zona, conform Codului Rutier, se considera ca autoturismul stationeaza, contraventie ce atrage, pe lânga amenda, si doua puncte de penalizare.


Trafic monitorizat


Acest articol este rezultatul campaniei de prevenire a accidentelor de circulatie si de buna conduita in trafic, initiata de cotidianul Gazeta de Sud – „Respecta Codul Rutier!“. Zilnic, redactorii GdS monitorizeaza traficul din municipiul Craiova pentru a surprinde greselile pe care le savârsesc atât conducatorii auto, cât si pietonii. Fotografiile realizate sunt publicate impreuna cu precizarile referitoare la contraventiile sau infractiunile inregistrate, dar si la sanctiunile pe care le risca autorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII