12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSantajat de colegul de banca

Santajat de colegul de banca

Un elev in clasa a VIII-a la o scoala din localitatea doljeana Poiana Mare a fost prins de politisti miercuri, in timp ce lua bani, in urma unui santaj, de la colegul sau de banca.


Lucratorii din cadrul Politiei Municipiului Calafat au retinut miercuri, in jurul orei 13.00, un minor, elev in clasa a VIII-a la Scoala Generala nr. 2 din comuna doljeana Poiana Mare, care isi santaja de aproape o luna colegul de banca. In cursul zilei de miercuri, Mirela Plugaru, din Poiana Mare, a sesizat politia ca fiul sau, elev la Scoala generala nr. 2, este santajat de Adrian D., de 14 ani, colegul sau de clasa si de banca. Inca din luna decembrie, acesta l-a constrâns prin amenintari pe fiul sau sa-i dea diferite sume de bani. Mirela Plugaru le-a mai spus politistilor ca fiul ei a sustras de trei ori câte 50 de euro de acasa, bani pe care i-a dat de fiecare data lui Adrian D. Conform sefului Politiei Municipiului Calafat, comisar Maria Paun, autorul isi ameninta victima cu acte de violenta pentru a obtine de la acesta diferite sume de bani. „In urma cercetarilor am stabilit ca santajistul si-a amenintat victima, pe colegul sau de banca, cu acte de violenta pentru ca acesta din urma sa ii dea diferite sume de bani. De trei ori elevul i-a dat autorului câte 50 de euro, iar a patra oara le-a spus parintilor cele intâmplate si am intervenit noi“, a spus comisarul Maria Paun.


Flagrantul


Cum in cursul zilei de marti suspectul isi amenintase colegul ca daca nu ii aduce 150 de lei o pateste, politistii s-au miscat repede, iar in jurul orei 13.00 flagrantul era deja aranjat. Conform intelegerii dintre cei doi elevi, acestia s-au intâlnit in fata chioscului din incinta scolii. Partea vatamata i-a inmânat santajistului banii ceruti cu o zi inainte, iar când acesta a dat sa plece cu „prada“ a fost retinut. Politistii l-au rugat pe elev sa scoata banii din buzunar, iar când acestia au fost pusi intr-o lumina speciala, pe toate bancnotele se putea citi „santaj 10.01.2007“. De asemenea, prinderea in flagrant a fost filmata pe suport magnetic de catre politistul criminalist. Pe numele lui Adrian D. s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de santaj.


Pentru ca acest caz este destul de grav, având in vedere ca infractiunea a fost comisa de un minor, seful Politiei Calafat s-a deplasat ieri la Scoala Generala nr. 2 din Poiana Mare pentru a vorbi cu elevii. „In acest moment (ieri, ora 13.00 – n.r.) sunt la Scoala nr. 2 din Poiana Mare pentru a discuta cu elevii. O sa organizam un careu si va fi prezentat cazul care s-a intâmplat la ei in scoala. Incercam sa ii sensibilizam, dar si sa ii facem sa inteleaga ca nu este de glumit cu legea“, a declarat prin telefon comisarul Maria Paun.


Pedeapsa


Conform art. 194 din Codul Penal al României, santajul reprezinta constrângerea unei persoane, prin violenta sau amenintare, sa dea, sa faca, sa nu faca sau sa sufere ceva, daca fapta este comisa spre a dobândi in mod injust un folos, pentru sine sau pentru altul. Santajul se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la cinci ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS